menu

Den Drukner ei Som Henges Skal - Jon Michelet (1975)

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Noors (Bokmål)
Detective

150 pagina's
Eerste druk: Gyldendal Norsk, Oslo (Noorwegen)

De debuutroman van Michelet en het eerste optreden van inspecteur Vilhelm Thygesen. Journalist Balke ziet vanuit zijn raam op de nachttrein Trondheim - Oslo een moord gebeuren. Niemand anders heeft echter iets gezien, en de politie vindt eveneens niets verdachts op de plaats die Balke aanwijst. Als de eigenaar van het appartement waar Balke de moord zag gebeuren echter verdwenen lijkt samen met zijn oplegger, onderzoekt de politie de zaak verder.

zoeken in:
3,5
Leuke Krimi met goede en geloofwaardige plot. Wel jammer dat je zelf, net als de inspecteurs, lang in het ongewisse blijft over wie nu wat juist heeft gedaan (terwijl ik niet wist of dat nu de bedoeling was of omdat ik niet goed "opgelet" had). Gelukkig wordt alles op het einde duidelijk.
De auteur geeft op bijna sarcastische wijze kritiek op het kapitalisme (de bankiers gaan vrijuit) en op de conservatieve media (de krant Aftenposten censureert). Maar dat wordt dan weer mooi gecounterd door eveneens kritiek op de weinig genuanceerde berichtgeving in het blad Klassekampen, waar hij later zelf de hoofdredacteur van zal worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:03 uur

geplaatst: vandaag om 14:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.