menu

All Involved - Ryan Gattis (2015)

Alternatieve titel: Zes Dagen

mijn stem
4,40 (5)
5 stemmen

Engels
Sociaal

432 pagina's
Eerste druk: Ecco, New York (Verenigde Staten)

Op 29 april 1992 om 15.15 uur spreekt een jury in Los Angeles twee agenten vrij van de aanklacht van excessief geweld tegen Rodney King. Minder dan twee uur later staat de stad, toch al een kruidvat van rassenhaat, in brand. Wat volgt is een orgie van rellen en geweld die zes dagen aanhoudt. Er vallen zestig doden. Maar wat weinigen weten is dat terwijl de stad brandt, gangs hun kans schoon zien om elkaar ongestoord te lijf te gaan. Daarbij wordt een onbekend aantal mensen vermoord. In dit boek zoomt Ryan Gattis in op zes levens die met elkaar verbonden zijn in deze gruwelijke en angstaanjagende omstandigheden. Twee gangsters, een tacoverkoper, een verpleegster, een graffiti-artiest, een brandweerman: samen tonen ze ons het wild kloppende hart van LA. Een complexe en fascinerende stad die even warmbloedig is als dreigend.

zoeken in:

avatar van liv2
**1/2 (op 4)

Ryan Gattis - Zes dagen - Humo: The Wild Site: Inloggen noodzakelijk

avatar van Abubakari
4,5
Waar het vergelijkbare Een korte geschiedenis van zeven moorden over de mislukte aanslag op Bob Marley en een groep Jamaicaanse gangsters verzuipt in chaos en veel te lang door gaat blijft Ryan Gattis 425 paginas to the point in een spannend boek wat bovendien een schokkend beeld geeft van de jungle vol moord en doodslag, drugs en krankzinnigheid die South Central LA is voor de kansarme jongeren die de pech hebben er geboren te worden.

Absolute aanrader, geweldig boek wat zich zeer vlot laat lezen. Ryan Gattis heeft veel mensen geinterviewd over de zes dagen dat LA op zijn kop stond en dat is te merken.

Meer:
Abubakari leest ZES DAGEN-RYAN GATTIS | Abubakari de Vries' Blog - abubakaridevries.wordpress.com

Gast
geplaatst: vandaag om 08:39 uur

geplaatst: vandaag om 08:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.