menu

A Head Full of Ghosts - Paul Tremblay (2015)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Engels
Griezel / Psychologisch

304 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Het leven van de Barretts wordt verscheurd als de veertien jaar oude Marjorie tekenen van acute schizofrenie begint te vertonen. Terwijl hun stabiele thuis begint te veranderen in een gruwelhuis worden ze al snel de onwillige sterren van een realityshow op tv. Als de gebeurtenissen uitmonden in een tragedie, worden de schokkende incidenten het onderwerp van legendes. Vijftien jaar later interviewt een schrijver Marjories jongere zus, Merry. Als zij de gebeurtenissen die destijds plaatsvonden weer voor de geest haalt, komen er lang begraven geheimen en pijnlijke herinneringen boven drijven...

zoeken in:
avatar van DMF
4,5
DMF
Verschrikkelijk goed. Ik maakte vorig jaar kennis met Paul Tremblay via Disappearance at Devil's Rock en dat smaakte naar meer. Met A Head Full of Ghosts levert hij een nog veel beter verhaal af, dat echt onder de huid weet te kruipen. Je voelt de Barrett's verder en verder afglijden richting totale wanhoop en ook als lezer vraag je je constant af wat er nou gaande is: door de ogen van (voornamelijk) Merry wordt in ieder geval duidelijk dat haar zus Marjorie grote problemen heeft. Maar zijn deze psychisch van aard of speelt er meer? Ontdek het zelf en schaf deze aan!

* * * * ½

avatar van Insignificance
3,5
Wat DMF zegt, maar met een kanttekening. Een aantal hoofdstukken bestaan uit berichten van Merediths (de volwassen Merry) blog. Buitengewoon vervelend geschreven, ik kwam er amper doorheen. Nog vervelender is dat één van die hoofdstukken in het slot verwerkt is, waardoor dat voor mij een pak minder sterk uitpakte. Zonde.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:49 uur

geplaatst: vandaag om 13:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.