menu

Station Eleven - Emily St. John Mandel (2014)

Alternatieve titel: Station Elf

mijn stem
3,84 (19)
19 stemmen

Engels
Toekomst

384 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

DAG 1: De Georgische Griep raast als een neutronenbom over het aardoppervlak. Volgens nieuwsberichten ligt het sterftecijfer op nagenoeg 100 procent. DAG 14: De beschaving is ten onder gegaan. Twintig jaar later trekt het Reizende Symfonieorkest, een toneel- en muziekgezelschap, langs de nederzettingen rondom de Grote Meren van Noord-Amerika, om Beethoven ten gehore te brengen en Shakespeare op te voeren. ''Want overleven is niet genoeg.'' Het leven in de nieuwe wereld lijkt betrekkelijk veilig, maar de onzekerheid is groot en gevaren dreigen. Want kun je overleven zonder antibiotica, stromend water en talloze andere alledaagse gemakken die met de wereld zoals wij die kennen verloren zijn gegaan? Heen en weer springend in de tijd, tussen de glansrijke jaren van vlak voor de ondergang en de gekantelde wereld van twintig jaar daarna, verhaalt 'Station Elf' over een handvol overlevenden en hun strijd om door te gaan in een wereld die nooit meer dezelfde zal zijn.

zoeken in:
avatar van liv2
*** 1/2

Humo recensie: Inloggen noodzakelijk

avatar van Lalage
3,5
Het boek bestaat uit allerlei verhaallijnen van verschillende personages, waarbij ze ook nog veel in de tijd springt. Daardoor duurt het behoorlijk lang voor ik in het verhaal kom; ik moet steeds een nieuwe persoon leren kennen en pas na iets van honderd bladzijden zijn alle lijntjes neergezet. Maar ik heb al snel door dat dit vernuftig in elkaar zit en leef mee met de personen.

Station Eleven – Emily St. John Mandel | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

avatar van Djumbo
3,5
Knap boek . Vooral het eerste deel vond ik geweldig ...... Het enige waar ik wat moeite mee had is dat het verhaal "springt"' in de tijd .... en het soms moeilijk is (voor mij dan toch) om te weten "waar" je nu juist bent; en wie , wie is. Mocht de opbouw iets "eenvoudiger" geweest zijn, kreeg dit boek zeker een 4 of een 5 van mij ..... Maar ondanks alles , blijft het echt wel een aanrader .

3,5
Goed geschreven, maar niet een heel origineel verhaal. Enkele elementen zijn zelfs een beetje cliché te noemen.
Het gegeven van de rondreizende symfonie en het museum van verdwenen voorwerpen zijn dan weer wel goed gevonden. De personages missen wel wat diepgang.

3,5
Goed geschreven, maar niet een heel origineel verhaal. Enkele elementen zijn zelfs een beetje cliché te noemen.
Het gegeven van de rondreizende symfonie en het museum van verdwenen voorwerpen zijn dan weer wel goed gevonden. De personages missen wel wat diepgang.
Ik ben meer een fan van de post-apocalyptische romans van Ballard en The Road van McCarthy.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:43 uur

geplaatst: vandaag om 10:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.