menu

Lunchpauzegedichten - Jan Arends (1974)

mijn stem
3,50 (6)
6 stemmen

Nederlands
Gedichtenbundel
Psychologisch / Autobiografisch

78 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

In ‘Lunchpauzegedichten’ staat grillige, donkere maar ook wrang-geestige poëzie, in een zeer kale taal: gedichten als dunne bomen. Het zijn getuigenissen van de tegenstellingen die in de dichter woedden. Arm en rijk, kwaad en goed en daarmee verbonden macht en onmacht en gevierd of verguisd worden.

zoeken in:
avatar van slowgaze
4,0
Overigens, ergens vorig jaar is er nog een stuk op Literair Nederland van me verschenen over de poëzie van Jan Arends, aan de hand van de recente (her)uitgaven bij Lebowski. In dat stuk bespreek ik uiteraard ook Lunchpauzegedichten.

Mooi stuk slowgaze, waardevol ook omdat je het titeloze gedicht van Arends ter attentie bracht. Dat zijn voor mij de gedichten die er toe doen, verontrustend, spannend.

avatar van Shaky
4,0
Sterk verwoord in jouw link slowgaze.

Prachtige gedichten die beklemmend, beangstigend en wanhopig kalm overkomen. Een gekwelde geest, een buitengewoon goede schrijver. Indrukwekkend. 4*.

avatar van Donkerwoud
Toch wel nieuwsgierig geworden. 'Keefman' (het titelverhaal, niet de bundel) is een van de sterkste teksten over geestesnood die ik ken.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:48 uur

geplaatst: vandaag om 08:48 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.