menu

De Man achter het Gordijn - Marcel van Roosmalen (2020)

mijn stem
geen stemmen

Nederlands
Autobiografisch

224 pagina's
Eerste druk: Atlas/Contact, Amsterdam (Nederland)

Soms, bij 'technisch weer' (een ambtelijke term voor 'mooi weer'), mocht Van Roosmalen senior wel eens op de fiets de polder in. De uitstulping in de aktetas onder de snelbinders verraadde een broodtrommel en het aantrekkelijke vooruitzicht op een lunch in de berm. Dat waren de uitjes, 'de krenten in de pap van het ambtelijk bestaan'. Van Roosmalen senior werkte veertig jaar als ambtenaar bij de Provincie Gelderland en schreef rapporten die niemand las. Na zijn dood besloot Marcel van Roosmalen een boek over zijn vader te schrijven, een plan waarvoor hij zich terugtrok in het ouderlijk huis, maar waar zijn voornemen vanaf het begin werd tegengewerkt door zijn bejaarde moeder. De man achter het gordijn is een tragikomisch, maar liefdevol portret van een man die zich bezighield met 'makkelijke vragen waarop geen simpel antwoord mogelijk was'. Tegelijkertijd is het een schrijnend relaas over een bejaarde moeder voor wie het leven geen zin meer heeft en over een zoon die zijn vader te laat leert kennen.

zoeken in:
avatar van boekaap
Overal waar ik dit boek probeer te kopen staat erbij vermeld dat het niet leverbaar is. Gaat dit nog wel verschijnen?

avatar van boekaap
Ik vraag me toch af wat de status van dit boek is. Tot op heden is het nog steeds niet verschenen.

avatar van Pecore
Vorig jaar was Van Roosmalen te gast bij Özcan Akyol in diens interviewprogramma op de radio. Daarin kwam dit boek, door de auteur zelf gekscherend 'De Roman' genoemd, ter sprake. Door tijdgebrek zou het maar mondjesmaat vorderen en hij gaf de indruk dat het misschien wel nooit verschijnen zou.

Ted Kerkjes
Momenteel staat de releasedatum op 31 december 2020, dat wil zeggen: 'géén idee of het ooit nog verschijnt'.

avatar van boekaap
Zeg maar zoiets als dit Guns N' Roses - Chinese Democracy (2008) - MusicMeter.nl
Maar dan van Marcel van Roosmalen
Dank voor de info!!

avatar van boekaap
Ik kan me niet voorstellen dat het nu echt gaat gebeuren!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:40 uur

geplaatst: vandaag om 09:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.