menu

Ustam ve Ben - Elif Şafak (2013)

Alternatieve titel: De Stad aan de Rand van de Hemel

mijn stem
2,83 (3)
3 stemmen

Turks
Psychologisch

480 pagina's
Eerste druk: Doğan Kitap, Istanbul (Turkije)

De Indiase Jahan is op jonge leeftijd aanwezig bij de geboorte van het witte olifantje Chota, waardoor tussen hen een bijzondere band ontstaat. Wanneer Chota aan de sultan wordt gegeven als cadeau, gaat Jahan met hem mee naar Istanbul om voor het dier te zorgen. Hier valt Jahan al snel op door zijn intelligentie en wordt hij ingezet als leerknecht van de architect van de sultan. Dit behoedt hem echter niet voor de grillen van de sultan, die hem eerst laat vechten in de oorlog en hem vervolgens naar de gevangenis stuurt, of voor onverklaarbare ongelukken op de bouwplaatsen. En dan wordt Jahan ook nog eens halsoverkop verliefd op de dochter van de sultan.

zoeken in:
avatar van Halley23
3,0
Halley23 (moderator)
Weliswaar een doorwrochte historische roman maar helaas zit er veel te weinig vaart in. Het zijn eigenlijk allemaal episodes die verteld worden zonder dat het een echt aaneensluitend verhaal wordt. Jammer want het boek is rijk aan interessante details maar het ontbeert samenhang en spanning.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:57 uur

geplaatst: vandaag om 09:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.