menu

The Suicide Forest - Michael Richan (2014)

Alternatieve titel: The River 5

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Thriller

229 pagina's
Eerste druk: Dantull, Seattle (Verenigde Staten)

Tussen deze duistere, afgelegen bomen in de staat Washington kun je makkelijk verdwalen, en wanhoop hangt er in de lucht. Het zelfmoordbos zit vol demonen, en zij die te dichtbij komen doden zichzelf. Steven en Roy zijn hier, en staan tegenover het grootste kwaad ooit. Het kwaad begon in het spookhuis van June, de grootmoeder van Robbie, een tien jaar oude jongen die "de gave" deelt met Steven en Roy. Steven vermoedt dat de spookaanvallen op June en Robbie veel meer zijn dan een gewone geest, en ze ontdekken al snel dat ze er tot over hun oren in zitten. Ze zoeken hulp bij Judith, een oudere excentriekeling, die hen naar een confrontatie leidt op een open plek in het Zelfmoordbos.

zoeken in:
avatar van PeterW
3,5
PeterW (crew)
Ik vraag me af of deze titel gekozen is vanwege commerciële redenen. Het zelfmoordbos is duidelijk een kopie van dat aan de voet van Mount Fuji in Japan, en heeft eigenlijk niet zoveel met dit verhaal zelf uit te staan. Pas tegen het einde komt het ter sprake en tijgt men er naar toe. Het verhaal draait zich om een oude vrouw en haar kleinzoon die worden bezocht door kwaadaardige geesten, wat later demonen blijken te zijn, en die het voorzien hebben op de gave van de kleine jongen. Steven en Roy zitten met hun handen in het haar, want ze hebben geen idee wat ze moeten doen. Gelukkig is er altijd iemand die weer iemand kent die weet wat er moet gebeuren.
Voor mij was dit duidelijk een van de mindere in de serie; op zich niet slecht, maar Richan kan beter.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:58 uur

geplaatst: vandaag om 08:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.