menu

The Catacombs - Jeremy Bates (2015)

Alternatieve titel: World's Scariest Places 2: The Catacombs

mijn stem
2,50 (1)
1 stem

Engels
Griezel

336 pagina's
Eerste druk: Ghillinnein, Manilla (Filipijnen)

Parijs staat bekend als de lichtstad, een metropool voor romantiek en schoonheid. Onder de drukke straten en café's bestaan echter de catacomben, een labyrint van afbrokkelende tunnels die zes miljoen doden huisvesten. Als er een videocamera met mysterieuze beelden ontdekt wordt in de diepten ervan, besluit een groep vrienden de tunnels te onderzoeken. Wat als een luchthartig avontuur begint, neemt echter een nare wending als ze hun doel bereiken, en stuiten op het kwaad dat daar loert ...

zoeken in:
avatar van DMF
2,5
DMF
Matig, dit tweede deel uit de World's Scariest Place reeks. Net als in Suicide Forest kiest Jeremy Bates wel weer een erg fraaie locatie uit. Waar in het eerste deel het Aokigahara woud als geslaagde locatie diende, is in deel twee het ondergrondse deel van Parijs aan de beurt. Ook dit speeltoneel leent zich voor een spannend verhaal, maar dat is helaas slechts korte tijd zo. Na een uitgebreide introductie van de karakters, die nog wel oké zijn, duikt het groepje de catacomben van Parijs in. Daar begint het alleraardigst, maar in tegenstelling tot Suicide Forest, onthult Bates nu al snel wat er nog meer rondwaart in de catacomben. En dat is nogal teleurstellend. Bovendien doet de twist me wat te veel denken aan de twist in Suicide Forest, waardoor het allemaal nogal herkenbaar werd. Richting het eind pikt het allemaal weer wat aan spanning op en mede dankzij de korte hoofdstukken vlieg je er ook zo doorheen, De epiloog had wederom weggelaten mogen worden.

* * ½

Gast
geplaatst: vandaag om 23:49 uur

geplaatst: vandaag om 23:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.