menu

What Became of Us - Imogen Parker (2000)

Alternatieve titel: Reünie in Oxford

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Romantiek

359 pagina's
Eerste druk: Corgi, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Drie vriendinnen hebben samen in Oxford gestudeerd en ontmoeten elkaar weer vlak voor hun veertigste verjaardag. De bindende factor in hun vriendschap was Penny, die een paar jaar geleden overleden is. Tijdens de reünie wordt duidelijk dat hun leven heel anders verlopen is dan wat ze ervan verwacht hadden. De reünie is dé gelegenheid om vanuit een volwassen standpunt hun studententijd te bekijken en definitief af te sluiten. Daardoor zijn ze in staat hun eigen leven onder de loep te nemen, de realiteit onder ogen te zien en beslissingen te nemen. Manon werkt als prostituée en besluit het kind dat ze verwacht te houden. Annie, een succesvol komedienne, durft eindelijk zichzelf te aanvaarden zoals ze is, en Ursula beseft dat ze in haar huwelijk meer geluk vindt dan bij de spanning van een buitenechtelijke relatie. Een verhaal over drie vrouwen die een nieuwe start durven maken.

zoeken in:
avatar van Boenga
3,0
Studentenreünie, bekeken vanuit de ogen van vier mensen.

De diep onder de grond ingegraven aantrekkingskracht tussen Roy en Manon, en hoe die heel langzaam naar boven kruipt, dat wordt door de schrijfster bijzonder mooi weergeven. Dat mens weet hoe ze een verhaal moet opbouwen. Helaas gebruikt ze die kennis niet altijd naar behoren, want bij alle vier de personages zijn er uitweidingen over hun leven en hun verleden die nauwelijks of niet ter zake doen, en die bijgevolg heel wat korter en beperkter hadden mogen zijn.

Als je af en toe eens een (halve) bladzijde overslaat: degelijke roman.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:40 uur

geplaatst: vandaag om 18:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.