menu

Kathy's Dochter - Tim Krabbé (2002)

mijn stem
3,26 (39)
39 stemmen

Nederlands
Autobiografisch / Romantiek

271 pagina's
Eerste druk: Bert Bakker, Amsterdam (Nederland)

Krabbé is 56 jaar als hij een mail ontvangt van Laura, die meldt dat ze de dochter is van de net overleden jeugdvriendin van Krabbé. Wel net degene die het meeste indruk op hem heeft gemaakt, dus hij gaat in op Laura's verzoek om meer informatie over haar moeder toen ze jong was. Ze ontmoeten elkaar en de vonk slaat over: Krabbé is verliefd, en ja hoor, hij weet Laura te verleiden (of is het andersom?).

zoeken in:
avatar van Arno
3,5
Mooi liefdesverhaal van Tim Krabbé, waarin hij op prachtige wijze twee periodes uit zijn leven beschrijft. Een subliem laatste hoofdstuk trouwens, waardoor ik iedereen die denkt niet van liefdesverhalen te houden (en andere mensen ook) dit boek aanraad.

avatar van s0njaa
2,5
2,5 is het nog niet waard

Bastiaan
Geef dan geen tween en een half. Naar mijn mening de beste Krabbé die er is.

avatar van Donkerwoud
2,5
Ik vond het uitgangspunt van de liefde herbeleven door een dochter van de geliefde wel mooi gevonden, maar desalniettemin heeft de roman als geheel geen indruk op me achtergelaten. Het wordt nooit echt intrigerend door het wat vlakke verhaaltje.

avatar van Marcel
4,0
Waar het in dit boek nou juist om draait is dat de eerste roman die Tim Krabbé schreef, die niet werd geaccepteerd door de uitgever, in het verhaal Kathy's Dochter zit verheven.

Krabbé schreef in 1962 als beginnend schrijver een autobiografish verhaal over zijn jeugdliefde Kathy Melsen. Aan het eind van de vorige eeuw wordt hij gecontacteerd door haar dochter Laura. Tussen de inmiddels 56-jarige Tim en de slechts 28-jarige Laura ontstaat een liefdesrelatie. Hoofdstukken uit het verleden (uit het manuscript dat Krabbé decennia geleden schreef) en het heden wisselen elkaar af.

Een mooie quote van Krabbé zelf over het boek:
Ik beweer inderdaad dat Kathy's dochter waar gebeurd is (ik heb de hoofdpersoon niet voor niets Tim Krabbé genoemd), maar het kan me niet schelen of de lezer dat gelooft. Wie denkt dat ik alles verzonnen heb, dank ik voor het compliment.

2,5
Erg werd hier gezecht, het boek is nog geen 2.5 waard. Hier kan ik me in alle opzichten in vinden. Het boek is traag, niet vernieuwend, saai, veel dubbele informatie!
Maar toch heeft het boek me diep geraakt. Voor mij is het een van de raadsels die ik gelezen heb. Ik weet zelf niet waarom. Het plot is op zijn Krabbé's.

2,0
geplaatst:
Las eens een interview met Krabbé. Hij zei toen, wanneer de eerste versie van het boek voor mij ligt, begin ik te schrappen. Dat had hij bij Kathy’s dochter beter moeten doen. Veel dubbele informatie schreef Jannie en dat ben ik met haar eens. Het verhaal vond ik bovendien matig. Daarom ook van mij 2,5.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:22 uur

geplaatst: vandaag om 11:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.