menu

Koorddansen in de Kaukasus: Reis door Ruslands Onbeheersbare Achtertuin - Olaf Koens (2012)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Reis

256 pagina's
Eerste druk: Nieuw Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

Rustig is het in de Kaukasus nooit geweest. Eeuwenlang vochten Perzen, Ottomanen en Russische tsaren er om invloed. Terwijl in Moskou luchthavens en metrostations worden opgeblazen, zijn aanslagen in het zuiden van Rusland aan de orde van de dag. Sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie proberen de bewoners van dit bergachtige gebied tussen de Zwarte Zee en de Kaspische Zee op hun eigen, vrijgevochten manier te overleven. Met miljarden roebels bouwen de Russen in het kuuroord Sotsji aan de Olympische Spelen. Een paar kilometer verderop zitten de Abchaziërs opgesloten in een land dat niet bestaat. In Dagestan vecht een van de laatste politieagenten voor het behoud van zijn baan. Met een oude Lada, in gammele vliegtuigen en waar nodig te paard reist Olaf Koens door de Kaukasus: van Abchazië tot Azerbeidzjan, van Georgië tot Tsjetsjenië. Hij spreekt met granaatappelkwekers en koorddansers, met presidenten en politici. Hun unieke en vaak ongelofelijke verhalen geven een prachtig caleidoscopisch beeld van deze complexe en explosieve regio. Koorddansen in de Kaukasus is een journalistieke ontdekkingstocht langs Europa's verste buitengrens; een van de meest krankzinnige gebieden ter wereld.

zoeken in:
3,5
Nadat ik Oorlog en Kermis met genoegen had uitgelezen, wilde ik zijn eerste boek ook graag lezen. Wederom, door de sterke anekdotische manier van schrijven, viel het niet tegen en word je als lezer vooral vermaakt. Of je er echt ook wijzer van wordt, is maar de vraag.

Interessant is wel dit te lezen met alle berichten over dopingschandalen in Sotsji in je achterhoofd.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:25 uur

geplaatst: vandaag om 03:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.