menu

The Boy on the Wooden Box - Leon Leyson (2013)

Alternatieve titel: De Jongen op het Houten Kistje

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Oorlog

224 pagina's
Eerste druk: Atheneum, Los angeles (Verenigde Staten)

Leon Leyson is pas tien jaar oud als de nazi’s Polen binnenvallen en hij en zijn familie naar het getto van Krakau worden gedeporteerd. Leon komt in concentratiekamp Plaszow terecht, waar hij de dodelijke grilligheid van kampcommandant Amon Goeth moet zien te overleven. Tot hij door Oskar Schindler wordt opgemerkt en in diens fabriek aan het werk kan, ook al is hij zo klein dat hij op een kist moet staan om de machines te kunnen bedienen. Met een ongelooflijke hoeveelheid moed en doorzettingsvermogen weten Leon en een deel van zijn familie te overleven, maar uiteindelijk zal het lef van één man het leven van de Leysons redden: Oskar Schindler, en zijn inmiddels wereldberoemde lijst. De jongen op het houten kistje is het ontroerende en krachtige verhaal van een onschuldige jongen die een van de wreedste periodes in de geschiedenis van Europa moest zien te overleven.

zoeken in:
glimmerman270
Ingrijpend en erg ontroerend verhaal. Wat een vechtlust van deze- toen- kleine man. Daarnaast blijf ik ontzettend onder de indruk van Schindler. Ongelooflijk wat deze man heeft gedaan, en dat in het hol van de leeuw. Om dan je strijdbaarste kant te laten zien, alsmede je zorg voor al het onrecht wat er zich dan afspeelt....machtig!

Gast
geplaatst: vandaag om 09:00 uur

geplaatst: vandaag om 09:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.