menu

Eleanor & Park - Rainbow Rowell (2012)

mijn stem
4,06 (8)
8 stemmen

Engels
Jeugdboek
Romantiek

336 pagina's
Eerste druk: Orion, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dit boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.

zoeken in:
4,5
Om mee te beginnen wil ik zeggen dat iedereen die een eerste relatie heeft gehad dit boek moet lezen. Omdat het heel erg reflecterend is op een beginnende liefde. Nooit had ik kunnen denken dat dit boek ook zoveel op mij sloeg. Maar dat deed het, en dat deed het hard. Want het einde brak mijn hart, ik heb denk ik 20 minuten met tranen in mijn ogen gezeten, hoe vergeefs geprobeerd werd om elkaar niet te vergeten
Het boek bouwt twee echte karakters op, twee die echt zouden kunnen bestaan. Het enige minpunt is dat de andere karakter, ondanks dat deze ook vele malen minder belangrijk zijn, minder echt aanvoelen. Maar daar lees je doorheen en verder is het niet storend. Voor de mensen die van Looking for Alaska hielden is dit van dezelfde soort. Ik raad het met mijn hele hart aan.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:18 uur

geplaatst: vandaag om 15:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.