menu

In Altre Parole - Jhumpa Lahiri (2015)

Alternatieve titel: Met Andere Woorden

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Italiaans
Verhalenbundel
Autobiografisch

148 pagina's
Eerste druk: Guanda, Milaan (Italië)

Jhumpa Lahiri schrijft over het lot van de vreemdeling. Haar verhalen gaan over de cultuurshock dieimmigranten ondergaan, en over hun kronkelpad naar assimilatie in een nieuw land. Nu doet Lahiri moedig en openhartig verslag van haar eigen ervaringen. Twintig jaar geleden werd ze verliefd op Italië en het Italiaans. Dit boek vertelt het verhaal van een obsessie, een onderdompeling in een nieuwe cultuur, en van een wedergeboorte als schrijfster.

zoeken in:


avatar van Sol1
3,5
Sol1 (moderator)
Vlot geschreven prettig leesbaar verhaal over taalproblemen, die de immigrante Jhumpa Lahiri ondergaat als zij tussen het Bengaals van haar oorspronkelijk Indiase ouders, haar eigen Engels uit de Verenigde Staten en haar hevige verlangen Italiaans te leren in komt te zitten. De verhalen uit haar bundel zijn autobiografisch en min of meer chronologisch doorlopend, hoewel in twee gevallen de reeks wordt onderbroken met een kort fictief verhaal van haar eigen hand.

Jhumpa Lahiri maakt een aantal malen gebruik van duidelijke metaforen, zoals een meer dat zij wil oversteken terwijl het diepe deel in het midden haar afschrikt, kleding die haar niet goed (meer) past, of nog de betekenis van het oversteken van de bruggen in Venetië.

Bij haar verschillende pogingen op diverse manieren het Italiaans meester te worden, komt zij uiteindelijk in Italië te wonen. Haar frustraties bij haar tegenslagen komen duidelijk naar voren. In enkele hoofdstukken worden diverse Italiaanse woorden aangehaald en de moeite die zij in eerste instantie heeft met het juiste gebruik ervan, of het voor haar ingewikkelde gebruik van voorzetsels in de Italiaanse taal.

Het geheel komt herkenbaar over.

‘In Altre Parole’ is haar eerste boek in haar nieuw geleerde taal.

Vrijwel alle hoofdstukken verschenen in een eerste versie in een artikelenreeks in het Italiaanse weekblad ‘Internazionale’.

3* à 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 13:07 uur

geplaatst: vandaag om 13:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.