menu

Eagles at War - Ben Kane (2015)

Alternatieve titels: Krijgsbanier van de Adelaars | Eagles of Rome #1

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Historisch

448 pagina's
Eerste druk: Preface, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het jaar 9 aan de Germaanse grens: dicht bij de Rijn bereidt de Romeinse centurio Lucius Tullus zich voor om zijn soldaten mee te nemen op een patrouille. Aan de andere kant van de rivier zijn de Germaanse stammen haatdragend gestemd vanwege de zware belastingen die hen zullen worden opgelegd. Wantrouwig dat er mogelijk onrust heerst weet Tullus dat het overleven van zijn mannen niet alleen wordt bepaald door hun opleiding en de discipline maar ook door zijn leiderschap. Hetgeen noch Tullus noch zijn commandant, gouverneur Varus, beseffen is dat tegenover hen Arminius staat, de charismatische hoofdman en vertrouwde bondgenoot van Rome, die al lang complotten heeft gesmeed om de Romeinen te verdrijven van de stamlanden ten oosten van de Rijn. Wanneer de legioenen van Varus zich voorbereiden om hun zomerkamp te verlaten stromen duizenden krijgers – daarheen geleid door Arminius – in de buurt samen. Begerig om het Romeinse juk van zich af te werpen bereiden de stamleden een dodelijke hinderlaag voor. Alleen de goden kunnen de Romeinen nu nog redden ...

zoeken in:
avatar van Rainbow
3,5
Interessant en vloeiend vertaald boek. Op de Nederlandse versie staat dat het vergelijkbaar is met de lectuur van Robert Fabbri. Die heeft ook een boek over Arminius geschreven, maar dat biedt een totale andere insteek en ook een veel minder genuanceerd beeld van een aantal personages. Bv. Varus wordt door Fabbri weggezet als een imbiciel, maar Kane kiest toch een evenwichtiger beeld van de gouverneur. In de toelichting verklaart hij dat ook.

Op naar deel 2.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:44 uur

geplaatst: vandaag om 16:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.