menu

Caliban's War - Daniel Abraham en Ty Franck (2012)

Alternatieve titels: Calibans Strijd | The Expanse #2

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Sciencefiction

611 pagina's
Eerste druk: Orbit, New York (Verenigde Staten)

Op Ganymedes, graanschuur van het stelsel van Jupiter, moet een Marsiaanse marinier wanhopig toezien hoe haar peloton wordt afgeslacht door een monsterlijke supersoldaat. Op Aarde probeert een hooggeplaatste politica te voorkomen dat er opnieuw een interplanetaire oorlog uitbreekt. En op Venus veroorzaakt een buitenaardse protomolecule mysterieuze veranderingen die misschien wel effect hebben op het hele zonnestelsel. Ondertussen, ver weg in de ruimte, bewaren James Holden en zijn crew van de Rocinante nog altijd de vrede voor de Outer Planets Alliance. Maar hun besluit om een wetenschapper op het door oorlog verscheurde Ganymedes te helpen met de zoektocht naar zijn vermiste dochter, loopt anders af dan gepland. Alles lijkt erop dat de toekomst van de complete mensheid afhangt van één schip. Holden en zijn crew vormen nu de laatste verdedigingslinie tegen de invasie van een buitenaards ras... een invasie die waarschijnlijk al begonnen is.

zoeken in:
Bilal030
Halverwege. Extreem spannend weer. Deze tweede deel uit de Expanse-serie is in principe te lezen zonder voorkennis, maar als vervolg op Leviathan Wakes is het net wat vermakelijker. De serie is episch en beetje bij beetje breidt de kern van het verhaal zich als een olievlek over het hele universum uit. Een must voor sci-fi/space opera liefhebbers.

çoolstorybru
De character development is een pak beter in dit boek, je bent meer betrokken bij de personages dan in Leviathan Ontwaakt, en alhoewel ik halverwege het boek het gevoel had dat dit het eerste deel ging overtreffen ben ik, nu dat ik hem uit heb, toch teleurgesteld dat er weinig epische momenten zijn die blijven hangen. Ik heb mij geen moment verveeld of zo, maar als ik terug denk aan wat er nu juist gebeurt is in dit boek schiet er niks echt bovenuit. Behalve de cliffhanger dan misschien.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:28 uur

geplaatst: vandaag om 12:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.