menu

Vicky & John - Louis van Dievel (2015)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Sociaal

250 pagina's
Eerste druk: Vrijdag, Antwerpen (België)

Wanneer hun jongste zoon na een spetterend feest het ouderlijk huis heeft verlaten om met zijn vriend te gaan samenwonen, begint voor Vicky (53) en John Boonen (54) uit Kasterlee een nieuw leven. Dat nieuwe leven krijgen ze ook, maar het ziet er helemaal anders uit dan ze in gedachten hadden. Want kort erna komen de kinderen één voor één opnieuw thuis wonen. Scheiding, ziekte, werkloosheid doen hun desastreuze werk. Niet alleen de kinderen keren terug naar hun oude kamer: ze brengen de kleinkinderen mee, en nieuwe partners, en huis- dieren en treinfanaten. Voor Vicky en John het goed en wel beseffen, geven ze zelfs een wildvreemde jongen onderdak in hun huis aan de Kattenberg. Als het zomer wordt, verandert de ruime woning met tuin in een camping. Het samenwonen van zoveel volk geeft aanleiding tot hilarische taferelen, maar ook tot grote wrijvingen en felle ruzies. Aan het eind van de zomer slaat het noodlot toe en wordt al het voorgaande onbelangrijk.

zoeken in:

avatar van Abubakari
3,5
Alleszins plezant verhaal waarin in 49 korte hoofdstukken om en om de jonge(re) jaren van Vicky & John en de huidige situatie beschreven worden.

Rond het huis van huis van Vicky & John verzamelt zich een bonte stoet raren, hetgeen allengs meer uit de hand loopt. Afgewisseld met de historie van V & J tot dan toe. Bruiloften, R&R aspiraties, kinderen, scheidingen, buiten potten pissen, dood, liefde, verwaarlozing, bloed irritante egocentrische personen, gladjakkers, van het pad geraakten en Vicky & John bevolken dit in streektaal geschreven fraai Vlaams satirisch verhaal. Het is geen Erik Vlaminck (duh), maar plezant genoeg om nog eens wat van Louis van Dievel te gaan lezen.
Zag dat ie ook wat op ware feiten gebaseerde moord & doodslag verhalen heeft geschreven, dat zal de volgende zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:25 uur

geplaatst: vandaag om 20:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.