menu

Red Light - Graham Masterton (2014)

Alternatieve titel: Katie Maguire #3

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Engels
Detective

444 pagina's
Eerste druk: Head of Zeus, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op een met bloed bevlekte matras in een smerige flat ligt een potige man dood. Een angstig meisje knielt bij het lichaam. Ze zit er al drie dagen gevangen. Hoofdinspecteur Katie Maguire doet er niet lang over het slachtoffer te identificeren: hij is een wrede en machtige pooier die ze al jaren achter de tralies probeert te krijgen. Het is haar taak de moordenaar te pakken. Maar als mannen als hij dood zijn, is de stad een stuk veiliger, evenals de doodsbange jonge vrouwen die naar Cork gehaald zijn. Als een tweede pooier bruut vermoord wordt, moet Katie een beslissing nemen. Moet ze haar werk doen, of haar geweten volgen? Staat ze de moordenaar toe opnieuw toe te slaan?

zoeken in:
avatar van Shaky
3,5
Het derde deel in deze serie en voor mijn gevoel de minste tot nu toe. Katie Maguire blijft een interessant en geloofwaardig personage, de setting is nog steeds heerlijk (je waant je echt in Ierland), maar toch miste er voor mijn gevoel iets in dit boek, iets dat in de eerste twee delen beter naar voren kwam.

Ik kan er moeilijk de vinger op leggen, maar wellicht is het dat dit verhaal nogal repetitief wordt op een gegeven moment. Hoofdstuk over familieleven, hoofdstuk killer, hoofdstuk politiewerk, en zo herhaalt het zich tot het einde. Dat einde is trouwens Mastertons zwakste tot nu toe; het stopt gewoon opeens; en dan krijg je tien bladzijdes preview van deel 4 waar ze, wat ik per ongeluk oppikte want ik lees dat soort toevoegingen / marketingtrucen niet, weer terugkomen op de afhandeling van dit verhaal. Jammer en ook, durf ik het te zeggen, een beetje goedkoop.

Nu wil ik niet te negatief overkomen, want ik heb me echt weer geamuseerd hoor met dit deel van de serie. Het is Masterton gelukt: ik ben verslaafd. Ik wil weten wat er verder gebeurt in het leven van Maguire. gaat haar man echt terug naar Amerika zonder haar? Hoe vergaat het haar vader nu zijn aanstaande vrouw vermoord is? Hoe zit het met haar zus die we dit deel hebben leren kennen en waarom hebben die twee zo'n slechte relatie? Krijgt Gerrety zijn verdiende loon voor het smokkelen van minderjarigen en ze als prostituees te laten werken? Welke gore wijze van moorden verzint Masterton nu weer voor zijn volgende boek? .

Toch hoop ik dat vanaf deel IV dat tempo van de eerste twee boeken terugkeert, dat ik weer verrast kan worden door de slimme constructie van het verhaal, en dat ik weer niet kan wachten met verder lezen. Dat miste ik dit deel een beetje, maar overall is dit echt nog wel een dikke 7 waard. 3,5*

Gast
geplaatst: vandaag om 03:01 uur

geplaatst: vandaag om 03:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.