menu

Broken Angels - Graham Masterton (2013)

Alternatieve titel: Katie Maguire #2

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Detective

416 pagina's
Eerste druk: Head of Zeus, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Op een koude lentemorgen vinden twee vissers een bundel vodden drijvend in de Blackwater rivier. Het is het verminkte lichaam van een gepensioneerde muziekleraar. Hij is bij handen en voeten gebonden, en zijn nek draagt de sporen van wurging. De Garda wil de zaak opgelost hebben voordat de pers er lucht van krijgt, maar als er een tweede lijk gevonden wordt,heeft dit dezelfde kenmerken als het eerste. Hoofdinspecteur Katie Maguire vreest dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

zoeken in:
avatar van Shaky
4,0
“The way to avoid the tragedies of the past is not to let them happen to begin with.”


Was het maar zo gemakkelijk, zullen de slachtoffers in Broken Angels denken. De vraag is echter wie hier de slachtoffers zijn. Zijn het de (voormalige) priesters die op werkelijk gruwelijke wijze gemarteld (vakkundig beschreven door Masterton) en vermoord worden? Of zijn het hun moordenaars; de wezen die in hun jongere jaren op nog gruwelijkere wijze misvormd zijn door deze priesters? Wellicht een thema en onderwerp waar al vaker over geschreven is, maar toch brengt Masterton genoeg nieuws.

De focus ligt voor de verandering ook eens niet op al het seksueel misbruik in de kerk, maar op allerlei andere uiterst smerige en zieke zaken die ze daar afspelen en dat zorgt ervoor dat het van begin tot eind boeiend blijft.

Protagonist Katie Maguire is meer dan interessant om te volgen en het is een verademing om een hoofdinspecteur in een thrillerserie te hebben die geen psychische problemen heeft, of "constant buiten het boekje werkt", en trek al die thrillerclichés maar uit de kast. Nee, daar houdt Masterton zich toch stukken minder mee bezig. Hij let vooral op realisme in een verder uiterst absurde wereld, net zoals onze wereld dus...

Nog een extra pluspuntje voor alle geweldige typische Ierse zaken die in deze serie voorbijkomen .

Dikke 4*.

Gast
geplaatst: vandaag om 03:02 uur

geplaatst: vandaag om 03:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.