menu

Authority - Jeff VanderMeer (2014)

Alternatieve titels: Autoriteit | The Southern Reach Trilogy #2

mijn stem
3,00 (3)
3 stemmen

Engels
Fantasy

352 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus & Giroux, New York (Verenigde Staten)

In 'Vernietiging' introduceerde Jeff VanderMeer Gebied x, een ongerepte wildernis, afgesloten van de beschaving. Dertig jaar lang werd het gebied alleen bezocht door expedities, die in de gaten werden gehouden door het geheime overheidsbureau Southern Reach. Na de desastreuze afloop van de twaalfde expeditie is het bureau op drift geraakt. John Rodriguez wordt tot hoofd benoemd en stort zich op een onderzoek naar de geheimen van Gebied x. Via een reeks ondervragingen, verborgen aantekeningen en schokkend videomateriaal begint de waarheid zich langzamerhand te openbaren. Maar deze nieuwe ontdekkingen maken ondubbelzinnig duidelijk dat Rodriguez ook verontrustende feiten over zichzelf en zijn werkgever onder ogen moet zien.

zoeken in:

avatar van JustMike
2,0
Deel 1 was vermakelijk, maar dit is toch wel een grote tegenvaller. Veel office politics, nog minder actie dan het vorige deel en het feit dat ze niet eens naar area x gaan is nog wel het ergst. Een mooie cliffhanger aan het einde, maar dat kan het boek voor mij niet meer redden.

In de aankomende weken maar eens kijken of deel 3 de trilogie kan redden of dat alleen het eerste deel de moeite waard is.

3,0
Was ook wel wat een stap terug vergeleken met deel 1, vond ik. Inderdaad weinig actie en veel 'intrige' die weinig van doen heeft met het fantastische gegeven uit deel 1, behalve dan de rol van de 'biologe' in het verhaal. Wel slaagt Vandermeer er terug in een bevreemdende sfeer neer te zetten en zeer onbetrouwbare en dubbelzinnige personages op te voeren, waardoor het toch nog overeind bleef voor mij.
Conclusie: ik vond het net slecht geschreven of ongerijmd met het vorige deel, maar wel een soort rustige passage in het geheel. Hoop wel dat deel 3 terug naar een mind-blowing climax toe werkt...

Gast
geplaatst: vandaag om 22:23 uur

geplaatst: vandaag om 22:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.