menu

An Indecent Obsession - Colleen McCullough (1981)

Alternatieve titels: Een Ander Woord voor Liefde | Obsessie

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Psychologisch / Romantiek

317 pagina's
Eerste druk: Harper & Row, New York (Verenigde Staten)

Afdeling X, de 'kolderafdeling' van een militair hospitaal op een eiland in de Stille Oceaan aan het eind van de Tweede Wereldoorlog is het decor van deze roman. Het is het kleine wereldje van zuster Honour Langtry en haar patiënten. De patiënten, verschillend in karakter en achtergrond, hebben een bezitterige toewijding aan Honour gemeen. Het toch al wankele evenwicht in Afdeling X wordt verstoord door de komst van sergeant Michael Wilson. De toegewijde en vakkundige Honour ziet niet welke vernietigende uitwerking haar belangstelling voor de nieuwkomer op de andere mannen heeft. Maar uiteindelijk ontdekt ze toch de ware aard van haar liefde.

zoeken in:
4,0
Geen vrolijk, maar wel een goed en innemend boek. Het beschrijft het leven in Afdeling X, een kleine mannenafdeling in een psychiatrisch ziekenhuis voor militair personeel dat in de oorlog psychische problemen heeft gekregen, terwijl de oorlog in Zuidoost Azië nu op zijn einde loopt. De kleine tengere zuster Honour Langtry zwaait er de scepter met gevoel en duidelijkheid. In deze kleine gemeenschap is men nagenoeg geheel op elkaar aangewezen. Alleen zuster Langtry gaat 's avonds weg om in het zusterhuis te gaan slapen. Alle patiënten hebben zo hun problemen. En ze weten ook dat deze afdeling, dit psych. ziekenhuis zal ophouden te bestaan. Veel units staan al leeg. Het is een boek dat me geraakt heeft.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:03 uur

geplaatst: vandaag om 02:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.