menu

Den Grænseløse - Jussi Adler-Olsen (2014)

Alternatieve titels: De Grenzeloze | Afdeling Q #6

mijn stem
3,34 (25)
25 stemmen

Deens
Thriller

480 pagina's
Eerste druk: Politikens, Kopenhagen (Denemarken)

Hij doet het niet vaak, maar wanneer rechercheur Carl Mørck wordt gewekt door een telefoontje van zijn Deense collega die hem een nieuwe zaak probeert aan te smeren, besluit hij deze af te wijzen. De consequenties blijken niet te overzien. Onder druk van zijn assistent start hij, als hoofd van de afdeling ‘onopgeloste zaken’ Q, toch het onderzoek van wat een verouderde zaak blijkt te zijn. Zeventien jaar eerder verdween een jonge vrouw van haar school en werd later dood gevonden, opgehangen in een boom. Mørck, nuchter als hij is, moet alles op alles zetten om deze mysterieuze zaak op te lossen. Terwijl oude zaken en geheimen Mørck, zijn collega’s Rose en Assad en de nieuwkomer Gordon omver dreigen te werpen, worden zij op alle mogelijke manieren op de proef gesteld.

zoeken in:
2,0
De Q Serie heeft me tot op heden prima weten te boeien. De Grenzeloze is daar helaas een flinke uitzondering op. Oninteressante personages en een volledig niet spannend plot. Zoals gewoonlijk kom je er bij Olsen snel achter wie de dader is, wat ook niet helpt in dit verhaal. Naar het einde toe wordt het ietsje beter, maar dan is het kalf al grotendeels verdronken. De sprong op het allerlaatst zie je dan ook weer van kilometers afstand aankomen en is al zo veel vaker vertoond dat het je achter laat met dat laatste "DUHHH-gevoel". Een zeer krappe **

avatar van Rufus
4,0
Een verrassend einde.
Zoals gewoonlijk zijn de afleveringen van afd. Q prettig om te lezen.
Vol humor en goed neergezette personen.
Het enige waar ik me aan stoorde was het overbodige verhaal over Inge, dat duurde veel te lang. Al met al een goed boek.

Willem wavanbuuren ik ben het dus niet met je eens.

2,0
Dat schijnt te mogen op een forum Rufus

Gast
geplaatst: vandaag om 20:23 uur

geplaatst: vandaag om 20:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.