menu

Marconi Park - Åke Edwardson (2013)

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Zweeds
Thriller

343 pagina's
Eerste druk: Albert Bonniers, Stockholm (Zweden)

Het wordt eindelijk lente in Göteborg en naarmate de dagen lengen, verbetert inspecteur Erik Winters humeur. Tot de brute realiteit van alledag daar verandering in brengt. Het lijk van een man wordt gevonden, een plastic zak over zijn hoofd getrokken. Op zijn lichaam ligt een stuk karton met daarop één enkele hoofdletter, aangebracht met een dikke viltstift. Daarop volgen meer moorden, en op alle lichamen wordt een letter aangetroffen. Terwijl Winter de woordpuzzel probeert op te lossen, zoekt zijn team koortsachtig naar een verband tussen de slachtoffers maar dat lijkt er niet te zijn.

zoeken in:

2,5
In tegenstelling tot voorganger ‘Witte ruis” wordt in dit boek wel gerefereerd aan de bijna-doodervaring, die Winter ondergaat in “de laatste Winter’. De indruk die je als lezer van Erik Winter krijgt is dat de sleet er behoorlijk op zit. Hij heeft last van tinnitus, kan niet van de whisky afblijven en dan moet hij samen met zijn collega Ringmar een seriemoordenaar zien te arresteren. Ook in dit boek steeds angstige dromen. Helaas ligt hij alleen in bed. Zijn vrouw en kinderen wonen in Spanje. Eenzaamheid troef dus, daar helpt zelfs de muziek van John Coltrane niet bij. De recensie in Knack is positief, maar ik als consument vond de 2 vorige boeken Ruis en Laatste W stukken beter.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:13 uur

geplaatst: vandaag om 14:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.