menu

Ship of Magic - Robin Hobb (1998)

Alternatieve titels: Het Magische Schip | Liveship Traders #1 | De Boeken van de Levende Schepen 1

mijn stem
4,17 (39)
39 stemmen

Engels
Fantasy

667 pagina's
Eerste druk: Voyager Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Dit is de geschiedenis van de levende schepen van Beijerstad, handelscentrum en havenstad, vanwaar talrijke geslachten van zeevarende kooplieden al eeuwenlang hun schepen uitsturen naar verre exotische oorden. Opvallend aan deze uit toverhout gewrochten schepen is dat ze, na drie generaties door dezelfde familie bevaren te zijn, op magische wijze tot leven komen. Dit is ook het verhaal van Althea Vestrit, dochter van een van de oudste families van Beijerstad, de medogenloze piraat Kennit, en hun strijd om het juist tot leven gekomen schip van de Vestrits, de Vivacia.

zoeken in:
Legan
Wat minder dan de trilogie De Boeken van de Zieners, maar nog steeds erg goed. Persoonlijk vind ik het jammer als series zich op dezelfde wereld afspelen. Iets wat meestal leidt tot boeken met een gebrek aan originaliteit en inlevingsvermogen.

3,5*

4,5
Ik vond dit boek juist een stuk beter dan de eerste trilogie van Robin Hobb. Maar goed, nog even kijken wat de rest van de boeken gaan doen

avatar van Chungking
4,0
Ik moet zeggen dat ik wat betreft Hobb aan deze trilogie de beste herinnering heb: nipt beter dan De boeken van de zieners (meer dan uitstekende reeks verder), en zeker beter dan De boeken van de nar (zwakste trilogie uit de reeks).

De wereld die hier geschapen wordt is gewoon zoveel levendiger en kleurrijker dan die uit de andere trilogieën, waar het soms allemaal wat kaal, eenzaam en dof overkomt.Ook de personages in deze reeks zijn stukken flamboyanter.
Over de ontwikkeling en afwikkeling van deze reeks valt het een en ander op te merken: het eerste boek is super, maar de hoge verwachtingen worden niet helemaal ingelost in de verdere boeken. Grosso modo is er echter voldoende over nagedacht, er valt veel te beleven en de boel zit goed in elkaar. Hobb is nog altijd een van de betere fantasy-auteurs van haar generatie.

avatar van Suleika1
5,0
Geweldig! Nog beter dan de boeken van de Zieners, benieuwd naar het volgende deel, ik geniet er zo van he!

avatar van centurion81
4,5
Vond het ook een geweldig boek. Hobb zet weer een geweldige wereld neer met geweldige personages, een prachtige wereld en genoeg plottwists en mysterie om je aan de bladzijden gekluisterd te houden!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:21 uur

geplaatst: vandaag om 14:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.