menu

The Stranger - Harlan Coben (2015)

Alternatieve titel: De Vreemde

mijn stem
3,72 (23)
23 stemmen

Engels
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Dutton, New York (Verenigde Staten)

Een vreemdeling spreekt Adam aan in de kroeg en haalt met een paar woorden zijn hele leven overhoop. ‘Je had niet bij haar hoeven blijven. Corinne was nooit zwanger. En misschien is het slim om een DNA-test te doen bij je andere kinderen...’ Thuis is Adam in shock en durft hij niet meteen zijn vrouw te confronteren. Maar eigen onderzoek maakt het steeds waarschijnlijker dat de man de waarheid sprak. Wat te doen? Hij houdt van zijn kinderen, ze zijn van hem. Wil hij wel meer weten? Dan zegt Corinne dat ze tijd voor zichzelf nodig heeft en laat ze Adam achter met de kinderen. En blijft weg. Adam zet alles op alles om zijn vrouw terug te vinden en duikt in een uiterst gevaarlijke wereld...

zoeken in:
avatar van Insignificance
4,0
Over geheimen. Het soort geheimen dat een mens kan ruïneren. Ruim voldoende op het spel dus in De Vreemde, die het niet zozeer van die vreemde moet hebben. Althans, niet van wie hij is en al helemaal niet waarom hij doet wat hij doet.

Als je goed er over nadenkt zelfs een beetje belachelijk, die beweegredenen en zo. Geen sterk element derhalve, maar zoals gezegd ook niet zo belangrijk. Het zijn de gevolgen van hetgeen de vreemde doet die de boel aan de praat krijgen. En dat meteen vanaf de eerste pagina. Een vuurtje dat ook niet meer dooft. Het mysterie rondom Adams verdwenen vrouw staat als een huis, ik kon zijn redeneringen en acties over het algemeen goed volgen en de zijplotjes pompen er de nodige spanning en urgentie in. Pas tegen het einde dat Coben voor mijn gevoel een paar steekjes laat vallen. Iets zit daar niet helemaal snor, alsof hij zich er te gemakkelijk en/of te snel vanaf maakt.

Moeilijk om de vinger om de zere plek te leggen. Misschien omdat het ook weer niet zo heel veel pijn doet, want die finale heeft ook iets wat ik niet kan verklappen, maar De Vreemde wel tot een kleine bijzonderheid maakt. Fijne thriller.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:11 uur

geplaatst: vandaag om 06:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.