menu

400 Brieven van Mijn Moeder - Joseph Oubelkas (2011)

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Nederlands
Autobiografisch

371 pagina's
Eerste druk: Literoza, Zoetermeer (Nederland)

Dit is het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas die eind 2004, op 24- jarige leeftijd, begon aan een zakenreis naar Marokko en daar zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf voor iets wat hij niet heeft gedaan. Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde en onrechtvaardige leven in de verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch een aantal bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door duizenden brieven en kaarten van vrienden, kennissenen onbekenden, maar het belangrijkste: de 400 brieven van zijn moeder.

zoeken in:
glimmerman270
Waarom stond deze ''bestseller'' nog niet op Boekmeter?...De 13de druk, en nu pas op Boekmeter- Crew schaam je

Een boek waar veel in zit. Namelijk: drama, humor, emotie, en als laatste...SPANNING:)

Het verhaal is erg luchtig opgeschreven- niet te letterlijk nemen-, en mag een echte ''pageturner'' genoemd worden

Wat ik ook mooi vond, dat ondanks de heftige omstandigheden zijn vechtlust bleef, wat ook mogelijk werd gemaakt door zijn Moeder, want wat een mooie vrouw is dat!...Haar brieven raakte mij echt, en je voelt de hechte band tussen beide- moeder en zoon...Dit herken ik, aangezien mijn moeder ook alles voor mij is, en naast dat ze echt ALLES voor mij over heeft, is mijn moeder ook nog eens een filmster om te zien- niet dat dat belangrijk is, maar over mijn moeder mag dat gezegd worden, gezien haar innerlijke beschaving, alsmede haar bescheidenheid...OKE OKE....genoeg over moeders...ik liet mij even gaan;)....

Klasse boek

avatar van PeterW
PeterW (crew)
glimmerman270 schreef:
Waarom stond deze ''bestseller'' nog niet op Boekmeter?...De 13de druk, en nu pas op Boekmeter- Crew schaam je


Het mooiste is dat dit een particuliere uitgeve betreft, en dat de regeltjes daarvoor anders zijn. Het heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad.

glimmerman270
Hij staat er nu, dat is het meest belangrijk:)...Thanks voor de moeite!...Veel leesplezier!

hinie
Wauw! Diep respect voor deze man. Wat een hel heeft hij doorstaan. Meteen een kijkje in hoe corrupt het gevangenisleven daar in Marokko is. Afschuwelijk.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:49 uur

geplaatst: vandaag om 11:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.