menu

Liefde en Wat Ervoor Doorgaat - Imme Dros (2000)

Alternatieve titel: Liefde en Wat Ervoor Doorgaat: De Mythen van Medeia en Iason, Alkestis en Admetos, Psyche en Eros

mijn stem
3,50 (1)
1 stem

Nederlands
Jeugdboek / Verhalenbundel
Historisch

72 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Dit boek bevat een drietal bewerkingen van Griekse mythen: de eerste is het verhaal van Medeia die uit liefde voor Iason, aanvoerder van de Argonauten, haar volk verried, vervolgens die liefde door hem verloochend zag, en uit wanhoop daarover haar eigen kinderen doodde; de tweede over Alkestis, de vrouw van de koning van Ferai, Admetos -één der Argonauten- , die de plaats van haar man inneemt om te sterven en door Herakles uit de klauwen van de dood wordt gehaald; en de derde, afkomstig uit de 'Metamorphoses' van Apuleius, is het bekende sprookje van Psyche die zo mooi is dat Eros, de god van de liefde verliefd op haar wordt.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Dit boek lijkt voornamelijk schreven te zijn om te vertellen hoe het verder ging met Medeia en Iason, die we nog kennen uit Reis naar de liefde; de eerste veertig bladzijden gaan over dit stel. Gelukkig, want dat is ook wel het meest interessante verhaal.
Dit boek had ook gerust Liefde en wat erdoor doodgaat mogen heten, want er wordt heel wat afgemoord. Imme Dros vertelt prachtig, en ook de gedachtegangen van de personages worden geweldig beschreven. Vooral Medeia, die gestoord wordt van de liefde, wordt prachtig beschreven. Hoe ze eerst haar eigen kinderen in slaap zingt, om ze vervolgens te vermoorden... Imme Dros vertelt aan de verhalen de ene kant vrij afstandelijk en koel, maar dit doet ze zo ongelooflijk poëtisch dat het veel te mooi is om een naslagwerk te zijn. Verder zijn de illustraties van Harrie Geelen erg mooi

4*, vooral voor het verhaal van Medeia en Iason.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:38 uur

geplaatst: vandaag om 14:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.