menu

If the River Was Whiskey - T.C. Boyle (1989)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Verhalenbundel
Humoristisch / Sociaal

240 pagina's
Eerste druk: Viking Press, New York (Verenigde Staten)

T.C. Boyle beschrijft in deze verhalen over dat er achter de façade van het alledaagse een wereld bestaat die zowel komisch als tragisch is. Aan de oppervlakte is het lachwekkend banaal, maar tegelijkertijd is het ook afschrikwekkend afstotelijk. Een stuntman zit vast tussen de as van een groot truckerswiel. Een primatoloog met pensioen kan niet wennen aan de zogenaamde beschaving in de bewoonde wereld. Boyle beschrijft ook een romance waarbij er een beschermend pak nodig is om zich te kunnen wapenen tegen mogelijke ziektes.

zoeken in:
avatar van Abubakari
4,0
Ik dacht dat ik al meer boeken van TC Boyle gelezen dan de twee die het er daadwerkelijk zijn. De één, Talk Talk, viel tegen, de ander, Wie storm zaait, scoorde 4,5 ster en als ik teruglees wat ik zes jaar terug over dat boek schreef is het raar dat ik daarna niks meer van TC Boyle heb gelezen.

Min of meer toevallig kwam deze bundel met 16 korte verhalen op mijn pad en ik ben wederom enthousiast.
Sommige verhalen deden me aan Raymond Carver denken, als het ging over de gewone man en vrouw die bij Boyle afwisselend nare en bizarre dingen beleven. Eigenlijk waren alle zestien verhalen raak, met als uitschieter die over een echtpaar wat een kind adopteert en het verhaal over een soort van gepensioneerde Jane Goodall, die op haar manier ook tot adoptie besluit. Het loopt beide keren gierend uit de hand.
Of het verhaal over de vrouw die alarminstallaties aan de man (of vrouw) brengt en een rare snijboon treft op haar deur aan deur verkoop. Of de man die verliefd wordt op een vrouw met smetvrees. Of dat van de Hongaarse stuntman die steeds verder gaat in zijn bizarre stunts. Ach, er komt van alles voorbij, het is een stoet aan rare en nare voorvallen, fijntjes beschreven door TC Boyle. Dat gaat geen zes jaar duren voor ik zijn volgende boek ga lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:20 uur

geplaatst: vandaag om 14:20 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.