menu

De Postbode - Koen Peeters (1993)

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Nederlands
Psychologisch

142 pagina's
Eerste druk: Meulenhoff, Amsterdam (Nederland)

Roman over Robert Marchand, de hoofdpersoon die ook in Peeters' vorige werk optrad ('Conversaties met K.'). In dit geval is hij postbode. In een licht spottende stijl laat hij Marchand vertellen over zijn leven. Dat leven bestaat voor het grootste deel uit op het oog totaal zinloze dingen. Zo volgt hij een cursus direct mail om te leren hoe hij wervende brieven moet schrijven. Hij gaat in groten getale kettingbrieven maken en daarna zelf bezorgen. Op die manier houdt hij zijn baan in stand. Later begint hij een zinloos bouwwerk/kunstwerk. Door het verhaal heen loopt de geschiedenis van de Kongolese politicus Lumumba. Thema van het werk is de zinloosheid van het bestaan, dat slechts het leven waard is als je hard werkt, waaraan dan ook.

zoeken in:
avatar van gert_r
Op de omslag is volgens mij een gedeelte van de oostelijke gevel afgebeeld van het Palais idéal van Ferdinand Cheval, een postbode die ook het onderwerp was van De Steen Die Alles Was - Ingmar Heytze (2004) .

Gast
geplaatst: vandaag om 08:57 uur

geplaatst: vandaag om 08:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.