menu

Nietzsche in Turin: An Intimate Biography - Lesley Chamberlain (1996)

Alternatieve titels: Nietschze in Turijn: Een Intieme Biografie | Nietzsche in Turin: The End of the Future

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Biografie

303 pagina's
Eerste druk: Quartet Books, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De schrijfster wil Nietzsches leven en werk ontrafelen. Het gaat hier tot het jaar 1888, waarin Nietzsche in Turijn woonde. Aan de hand van de geschriften en brieven die in deze periode ontstaan, geeft Chamberlain een gedetailleerd verslag van het leven van Nietzsche, vanaf de reis begin april van Nice naar Turijn, waarin hij zijn bagage kwijtraakt en bij het overstappen een verkeerde trein neemt, tot aan de catastrofe negen maanden later.

zoeken in:
avatar van andreas
4,0
Soms wat chaotisch geschreven, maar wel met een toewijding en kennis van zaken. Chaotisch want de stijl is vaak weinig uniform (van romanesk tot uitgesproken non-fictief) en qua ideeën springt de schrijfster soms van de hak op de tak. Echter blijkt de auteur haar stof duidelijk te beheersen. Ze schetst aan de hand van zijn boeken en brieven een interessant psychologisch portret van de figuur Nietzsche. Als inleiding kan dit zeker tellen, want het was Nietzsche zelf die zei dat er geen filosofieën zijn, enkel filosofen! Dit boek legt dus op een niet-zwaarwichtige manier een gezonde basis van waaruit een meer analytische benadering van Nietzsches werk kan volgen.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:24 uur

geplaatst: vandaag om 06:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.