menu

...Trotzdem Ja zum Leben Sagen. Ein Psychologe Erlebt das Konzentrationslager - Viktor E. Frankl (1947)

Alternatieve titel: De Zin van het Bestaan. Een Inleiding tot Logotherapie

mijn stem
3,90 (15)
15 stemmen

Duits
Psychologisch

90 pagina's
Eerste druk: Deuticke, Wenen (Oostenrijk)

De Oostenrijkse joodse neuroloog en psychiater Frankl verbleef drie jaar in de concentratiekampen, Theresienstadt, Auschwitz en Türkheim, waar hij getuige was van het meest gruwelijke menselijke leed. Dit is een kort, maar zeer boeiend verslag van zijn ervaringen. In zijn verhaal introduceert Viktor Frankl zijn filosofie - de logotherapie. Zijn denkbeelden vermengen zich echter zo geleidelijk en voorzichtig met het verhaal, dat dit niet zomaar een boek over de verschrikkingen van het concentratie kamp is, maar een zeer diepgaande verhandeling. Voor iemand die jarenlang niet anders dan lijden en de macht van het kwaad om zich heen heeft gezien, heeft hij een verrassend optimistische opinie omtrent het vermogen van de mens zich boven zijn lijden te verheffen en een toepasselijke gerichte waarheid te vinden.

zoeken in:
avatar van Rudeo
5,0
Geweldig boek en geweldige filosofie waarvan ik zoveel geleerd heb, niet perse een heel zwaar boek, wat ik verwachte, ik denk dat vooral komt door Viktor's ongelofelijke positieve instelling en lust voor het leven, zo inspirerend.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:54 uur

geplaatst: vandaag om 06:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.