menu

Travail Soigné - Pierre Lemaitre (2006)

Alternatieve titels: Irene | Série Verhoeven #1

mijn stem
4,05 (10)
10 stemmen

Frans
Thriller

533 pagina's
Eerste druk: Éditions du Masque, Parijs (Frankrijk)

Vanaf de eerste gruwelijke moord is het commandant Camille Verhoeven meteen duidelijk: deze zaak is anders dan alle andere. Verschillende moorden volgen en Verhoeven kiest voor onorthodoxe opsporingsmethoden. De pers, de rechter en de hoofdcommissaris van de politie zijn het daar niet mee eens en keren zich tegen de typische werkwijze van de commandant. Verhoeven staat alleen en raakt verwikkeld in een ingewikkelde persoonlijke strijd met de moordenaar. Wie heeft er het minst te verliezen? Wie zal er winnen? En kan er iemand winnen?

zoeken in:
avatar van Insignificance
4,0
Goed, hoor, maar waar de weg heen leidt, mag geen verrassing zijn. Zeker niet voor de doorgewinterde moordlezer. Die wordt verder wel op z'n wenken bediend, want deze seriemoordenaar haalt zijn inspiratie uit boeken waar die daad centraal staat. Ik herkende er zowaar een paar, waarvan in ieder geval eentje voordat de inspec.. Eh, commandant, dat voor elkaar kreeg.

Camille Verhoeven is zijn naam. Klein van stuk, erg klein zelfs, maar groot in al het andere. Nou ja, veel, want feilloos is hij zeker niet. Een intrigerend kereltje met meerdere gezichten dat steun krijgt van een team speurders die (gelukkig) ook voldoende aandacht krijgen en een verhaal dat serieus (te nemen) en taai politiewerk bepaald niet schuwt. En zo lees ik ze graag.

Dat geldt heel wat minder voor iets waar meer seriemoordenaars last van hebben (ik kan nu zeggen wat dat is, maar dat zou een spoiler zijn, die dat eigenlijk niet is, dus ja..) en wat vaak ten koste gaat van in ieder geval de finale, maar Lemaitre is een veel te goede schrijver om dat als zodanig te ervaren. En dit slotstuk, ja dat is er eentje. Dit smaakt naar meer. Veel meer.

avatar van Rufus
4,5
Zeer goed boek, leest makkelijk weg.
Merkte dat ik het maar met moeite kon wegleggen, moest steeds weer een stukje lezen.
De gruwelijke moorden maken het extra spannend.
Een einde waar je op "hoopt".
Keurig werk is de titel van het boek en dat is het ook.
Ik geef hier bijna vijf sterren voor, maar er had een 2e deel ingezeten derhalve:
4,5****

Gast
geplaatst: vandaag om 16:43 uur

geplaatst: vandaag om 16:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.