menu

New Year's Eve in Lan-Fang - Robert van Gulik (1958)

Alternatieve titel: Oudejaarsavond in Lan-Fang

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Detective / Historisch

30 pagina's
Eerste druk: Imprimerie Catholique, Beiroet (Libanon)

Het verhaal speelt zich af op oudejaarsdag 674 – rechter Tie is dan vierenveertig jaar oud - in het geïsoleerde district Lan-Fang. De rechter krijgt op die dag te maken met een aantal ingewikkelde zaken, zo ingewikkeld dat hij twee grote fouten maakt...

zoeken in:
avatar van Halley23
3,5
Halley23 (moderator)
Dit buitengewoon zeldzaam werk werd door de schrijver geschreven als geschenk voor zijn personeel ter gelegenheid van Oudejaarsavond 1958 in een oplage van 200 exemplaren. Hetzelfde jaar werd de Nederlandse editie uitgegeven door uitgeverij Van Hoeve als relatiegeschenk (oplage onbekend). In 2000 werd dit werk nogmaals uitgegeven als bijzondere uitgave ter gelegenheid van het nieuwe millennium als relatiegeschenk van de erven Van Gulik t.g.v. Nieuwjaar 2000 in een oplage van 800 exemplaren.

ags50
Maar daarnaast werd het verhaal onder de titel "Murder on New Year's Eve" ook opgenomen in de Engelstalige bundel "Judge Dee at Work" (Heinemann - London - 1967) en de Nederlandse editie daarvan "Zes Zaken voor Rechter Tie", eerst bij Van Hoeve gedrukt, later ook door Elsevier.

ags50
Halley23 schreef:
In 2000 werd dit werk nogmaals uitgegeven als bijzondere uitgave ter gelegenheid van het nieuwe millennium als relatiegeschenk van de erven Van Gulik t.g.v. Nieuwjaar 2000

Voor al degenen die het verschil tussen meten en tellen niet kennen (meten begint bij 0, tellen bij 1): het nieuwe millennium begon op 1 januari 2001 om 00.00 uur (en niet op 1-1-2000). Elke jaartelling begint immers bij 1 zodat na 1000 een nieuw duizendtal aanvangt. Voor de duidelijkheid, deze opmerking is niet persoonlijk tegen Halley gericht alswel naar aanleiding van zijn opmerking over een gebeurtenis van anderen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:49 uur

geplaatst: vandaag om 13:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.