menu

Het Kleine Koude Front: Hoe het Westen Rusland uit het Oog Verloor - Michel Krielaars (2014)

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Nederlands
Historisch

63 pagina's
Eerste druk: Stichting CPNB, Amsterdam (Nederland)

Toen Michel Krielaars eind november 2013 op bezoek was in Rusland verbaasde hij zich over de transformatie die Poetin had doorgemaakt: van cynische autoritaire president naar genadeloze tsaar, die sinds de massaprotesten tegen zijn bewind geen oppositie meer duldde. Tegelijkertijd deed het Westen alsof er niets gaande was. Pas toen separatisten in Oost-Oekraïne vlucht MH17 neerhaalden, werd het Westen op brute wijze wakker geschud en leek het in te zien hoe Rusland zich had ontwikkeld en wie Poetin werkelijk is. In 'Het kleine koude' front beschrijft Michel Krielaars aan de hand van 25 jaar 'einde van de Koude Oorlog' hoe dat heeft kunnen gebeuren en hoe de verhouding tussen Rusland en het Westen langzaam is verschoven van vermeende vriend naar vijand.

zoeken in:
avatar van NYSe
4,0
Uiterst actueel essay over de wedergeboorte van de Sovjetmentaliteit onder Poetin. Krielaars maakt zich kwaad en weet deze woede in gepassioneerd, scherp geschreven proza onder woorden te brengen, zonder in overdreven en ongegronde retoriek te vervallen. Het zijn de broodnodige woorden die de Europese overheden veel te lang niet hebben durven spreken, en zelfs na de ramp met MH17 vaak nog niet bezigen.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:00 uur

geplaatst: vandaag om 17:00 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.