menu

So the Wind Won't Blow It All Away - Richard Brautigan (1982)

Alternatieve titel: Dat de Wind Er Geen Vat op Krijgt

mijn stem
5,00 (1)
1 stem

Engels
Psychologisch

131 pagina's
Eerste druk: Delacorte Press, New York (Verenigde Staten)

Het verhaal speelt zich af op één dag in 1947 in het noordwesten van Oregon waar een twaalfjarige jongen een meertje rondloopt, van zijn eigen visplek naar de twee mensen aan de overkant die elke avond hun hele huisraad aan de oever zetten om zittend op hun bank te kunnen vissen. Tijdens die wandeling wordt, door vooruit en achteruit in de tijd te gaan, het verhaal verteld van een tragedie die de beste vriend van de jongen het leven kost. Hij blijft wensen dat hij een hamburger had gekocht in plaats van kogels...

zoeken in:
avatar van Pythia
5,0
Het twaalfjarige jongetje keert na 32 jaar terug naar de omgeving van de belangrijkste gebeurtenis uit zijn jeugd. De mensen in wie hij daar toen belang stelde, hadden ook ergens onderweg in het leven hun anker verloren maar op de één of andere manier een houvast gevonden. Zelf zoek hij houvast in "de hamburger" .
Met veel gevoel, maar ingetogen, wordt verteld waarom dat zo is. Ingetogen droefheid, maar ook ingetogen humor. Het is een opgewekt boek en het beste uit de VS van na W.O.II dat ik gelezen heb.
Geen geschreeuw, veel wol.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:16 uur

geplaatst: vandaag om 17:16 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.