menu

Der Frieden von Versailles - Eberhard Kolb (2011)

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Duits
Historisch

120 pagina's
Eerste druk: C.H. Beck, München (Duitsland)

De Vrede van Versailles was misschien wel het meest verreikende verdrag van de 20e eeuw. Hij beschikte over het lot van de verliezers van de Eerste Wereldoorlog, bepaalde de territoriale reorganisatie van Europa en belangrijke buiten-Europese regio’s, zoals het Midden-Oosten, en hij legde de basis voor de oprichting van de Volkenbond. Eberhard Kolb beschrijft in zijn beknopte presentatie de uitgangssituatie aan het einde van de oorlog, het verloop van de onderhandelingen en de belangrijkste resultaten van de vrede.

zoeken in:
avatar van Grovonion2
4,0
Heel degelijk geschreven inzicht in de gebeurtenissen die naar het verdrag van Versailles geleid hebben, en hoe de onderhandelingen en interne verhoudingen van de geallieerden zich afspeelden. Ook de Duitse kant wordt in detail toegelicht wat dit een mooi kompact overzichtje maakt van de politieke geschiedenis net na de eerste wereldoorlog.

In eerste instantie lijkt dit op enorm droge materie en is in de tussentijd een beetje in de vergetelhijd geraakt, voornamelijk door schijnbaar traumatischere gebeurtenissen nadien. Hetis echter een enorm boeiend stukje geschiedenis dat vermoedelijk heel wat meer impact had op de 21e eeuw dan nu kan aangetoond worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:57 uur

geplaatst: vandaag om 16:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.