menu

Het Verlangen van de Egel - Toon Tellegen (2014)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Natuur / Psychologisch

156 pagina's
Eerste druk: Querido, Amsterdam (Nederland)

Op een dag besluit de egel, die zich vaak eenzaam voelt, iedereen uit te nodigen om langs te komen. Maar tegelijk schrikt hij ervoor terug, want hij is altijd bang dat hij iets verkeerd doet. Of dat het bezoek uit de hand loopt. Stel dat de olifant echt komt, maakt die dan niet alles kapot? En zal het gekwaak van de kikker hem niet overstemmen? Wat is eigenlijk erger, onverwacht bezoek of wakker liggen van het aangekondigde bezoek? Nee, er zit een wereld van verschil tussen iets willen en het krijgen. Misschien blijft hij gewoon lekker alleen.

zoeken in:
glimmerman270
Bijzonder leuk boek om te lezen. Het egeltje was een koning in het anticiperen, en zag allemaal obstakels op zijn weg. Hij wilde een feestje geven, en alle dieren uitnodigen. Dit wilde hij doen, aangezien hij erg eenzaam was. Maar wat ik al eerder aangaf: hij was erg angstig, en zag overal beren op de weg( nu beren, en net obstakels, anders wordt het zo eentonig) Dus dacht hij vaak:' ik nodig niemand uit, dan blijf ik maar lekker alleen'. Echter, dan kwam de eenzaamheid weer opspelen, zo dacht hij. Wat moet hij nu?. Hij zit op deze manier in een vicieuze cirkel.

Je kunt beter eenmaal sterven, dan duizendmaal sterven- vanwege het anticiperen. Als je dan toch iets enorm eng vindt, focus je dan eerst op andere zaken, en als het geen waar je angstig voor bent, dichterbij komt, dan kun je je op dat moment druk maken....maar niet ver van tevoren. Het is NOG beter, om je helemaal niet druk te maken. Uiteraard, want vrijwel altijd blijkt het enorm mee te vallen: het geen waar je zo angstig voor was. Maar nogmaals: als je dan toch moet sterven van de angst, dan graag eenmaal- het moment zelf.

Op het einde wanneer hij onverwacht bezoek krijgt, en dus meteen in het diepen wordt gegooid, dan komt mijn theorie naar voren ( het egeltje had nu geen tijd om na te denken)

Het boekje geeft aan dat je wel eens een risico moet nemen, en je de deur wel eens open moet zetten, om mensen uit te nodigen in jouw leven. Je kunt gekwetst worden, maar als je nooit een risico neemt, zul je ook vele mooie momenten in het leven missen.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:44 uur

geplaatst: vandaag om 05:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.