menu

The Preserving Machine - Philip K. Dick (1969)

Alternatieve titel: The Preserving Machine and Other Stories

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Engels
Verhalenbundel
Sciencefiction / Fantasy

317 pagina's
Eerste druk: Ace, New York (Verenigde Staten)

Een verzameling korte verhalen. 'The Preserving Machine', waar een wetenschapper tracht muziek te vereeuwigen. 'War Game', over een buitenaardse invasie via bordspellen. 'Upon the Dull Earth' volgt de tiener Rick, wiens meisje, Sylvia, met engelen kan communiceren. 'Roog' beschrijft een invasie vanuit het perspectief van een hond. 'War Veteran', waarin een oude man claimt uit de toekomst te komen. in 'Top Stand-By Job' wordt een duplicaat president, door een computercrash, gedwongen echt te regeren. 'Beyond Lies the Wub', over een team van astronauten dat op Mars een vreemd varkensachtig wezen kopen. 'We Can Remember It for You Wholesale' volgt Douglas Quail, die een herinnering koopt van een reis naar Mars. 'Captive Market', over een oud vrouwtje dat haar tijdreis gave gebruikt om hevig winst te maken. 'If There Were No Benny Cemoli', waarin de wederopbouw van de aarde, geleid door de Proxmen, afhangt van de verdwenen oorlogscrimineel Benny Cemoli. 'Retreat Syndrome' volgt John Cupertino, die twijfelt aan zijn herinnering van de moord op zijn vrouw. 'The Crawlers' beschrijft de wereld van de Korf, vanuit het prespectief van een werker. 'Oh, to be a Blobel!', waarin oorlogsveteraan George Munster is aangetast met de Blobels, een ziekte die hem soms in een gesmolten vleesmassa veranderd. 'In What the Dead Men Say' wordt de dood gevolgd door een periode van half-life, waarin beperkte communicatie nog mogelijk is. 'Pay for the Printer' vertelt over de Biltongs, een alien ras dat voorwerpen kan dupliceren, waar de mensheid al snel afhankelijk van wordt.

zoeken in:
avatar van Mors Ontologica
4,0
Beetje wisselvallige verzameling, paar erg humoristische, maar ook wat mindere ertussen. Door de twee 5* uitschieters, 'Upon the Dull Earth' en 'We Can Remember It for You Wholesale', toch net 4*.

Een paar favorieten:

'War Game', simpel maar erg grappig.
'Upon the Dull Earth', hemels en ziekelijk creepy tegelijk, echt meesterlijk.
'Roog', zijn eerste gepubliceerde kortverhaal.
'Top Stand-By Job', later uitgebreid in The Crack in Space.
'We Can Remember It for You Wholesale', de sublieme basis voor Total Recall.
'What the Dead Men Say', de basis voor Ubik.
'Pay for the Printer', wederom gewoon droog lollig.

Hier lekker veel info, ook over de individuele verhaaltjes.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:09 uur

geplaatst: vandaag om 08:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.