menu

Der Geist der Mirabelle: Geschichten aus Bollerup - Siegfried Lenz (1975)

Alternatieve titels: Een Dure Grap | Het Doordeweekse Been en Andere Verhalen

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Duits
Verhalenbundel
Psychologisch

128 pagina's
Eerste druk: Hoffmann und Campe, Hamburg (West-Duitsland)

In Bollerup, een dorp aan de Oostzee waar men voornamelijk leeft van akkerbouw en visvangst, heeft bijna iedereen de achternaam Feddersen. Om de inwoners toch van elkaar te kunnen onderscheiden hebben ze allemaal een bijnaam gekregen die refereert aan hun specifieke eigenaardigheden. Eén daarvan is het zelf brouwen van "Mirabellengeist". De twaalf verhalen over deze hechte dorpsgemeenschap vormen een even hecht geheel. In het titelverhaal besluiten drie dronken kaartspelers de dokter te bellen omdat hun stamtafel in de kroeg is ingezakt, met onfortuinlijke gevolgen voor henzelf. In ‘De schrijfster van streekromans’ ontstaat een rel omdat de plaatselijke schrijfster in een roman rept van sikkels in Bollerup, hoewel er al jaren geen sikkels meer gebruikt worden...

zoeken in:
avatar van Pythia
3,0
Eenvoudige verhaaltjes. Hoe kan het ook anders als ze de bewoners beschrijven van een dorp waar iedereen dezelfde achternaam heeft. Samen vormen ze een beeld van de gehele gemeenschap Bollerup.
De stijl en de woordkeus van Lenz zijn fijn zoals altijd.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:34 uur

geplaatst: vandaag om 14:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.