menu

Czas Pogardy - Andrzej Sapkowski (1995)

Alternatieve titels: De Jaren van Verachting | Saga o Wiedźminie #2 | The Witcher: Time of Contempt

mijn stem
3,85 (10)
10 stemmen

Pools
Fantasy

319 pagina's
Eerste druk: SuperNOWA, Warschau (Polen)

Dit boek gaat verder waar 'Het Bloed van Elfen' stopte. Geralt en zijn geliefde, de tovenares Yennefer, proberen prinses Cirilla te beschermen tegen het vijandige Nilfgaard. Cirilla is alleen moeten vluchten via een onbetrouwbaar portaal en moet daar verschillende beproevingen doorstaan terwijl Geralt haar probeert te vinden. De tijd dringt, want volgens de profetie bezit Ciri de kracht om de wereld te beschermen...

zoeken in:
avatar van eRCee
3,0
Tweede roman en vierde boek uit het Witcher-universum, waarbij ik deze toch weer wat beter vind dan de vorige (Het bloed van de elfen). Want, vrijwel constant zijn Geralt, Yennefer en Ciri in de verhaallijnen aanwezig. De eerste twee komen zelfs weer samen. Het boek heeft een wat hoger verteltempo en bevat meer actie en spanning. Als nadeel dan weer de bekende fantasy-cliches, waarbij de ene vrouw nog mooier en voluptueuzer is dan de andere en ook het beschreven geweld lijkt toe te nemen, hoewel Sapkowski het altijd van een afstandje doet, dat scheelt. Verder bleef ik qua personage-ontwikkeling een beetje op mijn honger zitten. Met name Ciri moet echt wat meer ingekleurd worden als ouder wordend karakter. We zullen zien of ik aan De vuurdoop kan komen, het volgende deel.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:34 uur

geplaatst: vandaag om 20:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.