menu

Donderweg: Mijn Leven in de Fast Lane van de Popmuziek - Jaap Boots (2014)

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Waargebeurd / Autobiografisch

192 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

In 'Donderweg' blikt Jaap Boots terug op zijn wilde jaren bij de radio. Als VPRO-dj ontmoette hij meer dan duizend muzikanten uit de popmuziek: Nick Cave, Tom Waits, Iggy Pop, Herman Brood, Willy DeVille en Frank Black van de Pixies. Fantastisch in vorm of aan het eind van hun Latijn, nuchter of stoned, sympathiek of arrogant, knettergek dan wel lucide Jaap Boots zag ze allemaal passeren. In hun muziek en levens zag hij zichzelf weerspiegeld. In 'Donderweg' vertelt Boots over zijn belevenissen als dj. Dit boek is niet alleen een ode aan de radio en de muziek, maar ook het verhaal van de wording van een dj.

zoeken in:
avatar van Scififan
4,0
Ben net het boek van Ad Visser (Strange dans) aan het lezen en moet daarbij wel eens aan het boek Donderweg van Jaap Boots denken. Het geeft een mooie vergelijking van hoe binnen de radio/tv/muziek wereld twee zulke verschillende mensen (ad en Jaap) hun plek weten te vinden en de moeite nemen om al die herinneringen, ontmoetingen en anekdotes met ons te delen. De ingetogen manier van Jaap en de (soms overenthousiaste) stijl van Ad. Vind beide boeken prachtig!

Gast
geplaatst: vandaag om 21:46 uur

geplaatst: vandaag om 21:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.