menu

The Rosie Effect - Graeme Simsion (2014)

Alternatieve titels: Het Rosie Effect | Don Tillman #2

mijn stem
3,48 (32)
32 stemmen

Engels
Psychologisch / Humoristisch

411 pagina's
Eerste druk: Text, Melbourne (Australië)

Het Echtgenote Project is succesvol afgerond: Don en Rosie zijn getrouwd en wonen in New York. Nu staat hun een nieuwe uitdaging te wachten: Rosie is zwanger. De autistische Don stort zich met een grondige toewijding op alles wat te maken heeft met baby's. Binnen de kortste keren is hij een expert, maar door zijn ongewone manier van doen komt hij in de problemen. Daarnaast is Don vastbesloten het huwelijk van Gene en Claudia te redden. Ook moet hij Lydia, de maatschappelijk werkster die hem in de gaten houdt na een akkefietje in de speeltuin, te vriend zien te houden. Don heeft het zo druk dat hij het belangrijkste bijna vergeet: hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat zij hem het meest nodig heeft.

zoeken in:
avatar van liv2
Waarom, oh waarom moet een schrijver voortborduren op een eerder succes? Ik vond het Rosie-project vermakelijk, niet meer of niet minder. Maar aan een vervolg heb ik geen behoefte eerlijk gezegd.

avatar van mjk87
3,0
The Rosie Project was één van de leukste boeken die ik de laatste jaren heb gelezen. Een vervolg zou dan toch een onzalig idee zijn? Niet helemaal, want uiteindelijk weet dit vervolg wel wat nieuwe kanten te bieden en vermaakt absoluut, zij het niet op het niveau van The Rosie Project. Die eerste was meer onbevangen en speelser en liet alle situaties vanuit de personages komen. Deze Rosie Effect lijkt soms nadrukkelijk op zoek te zijn naar conflicten om dat vervolgens aan de personages te linken, is minder geestig (al kent het zijn sterke momenten) en geeft vooral een gevoel van 'been there, done that'. Daardoor weet dit boek nauwelijks te verrassen. 3,0*

avatar van Remco
3,0
Het vervolg op een boek dat al weinig diepgang bezat maar zeker vermakelijk was. Dit is dat veel minder.... kostte me nog best moeite het uit te lezen, zeker geen aanrader!

Gast
geplaatst: vandaag om 22:32 uur

geplaatst: vandaag om 22:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.