menu

Wolf in White Van - John Darnielle (2014)

Alternatieve titel: De Vijfde Aanwijzing

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Engels
Psychologisch

224 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus and Giroux, New York (Verenigde Staten)

Seans gezicht raakte door een ongeluk in zijn jeugd zwaar verminkt. Tijdens zijn lange revalidatie bedacht hij een ingenieuze game, die door aanwijzingen van hem via de post wordt gespeeld. De spelers sturen steeds per brief hun keuze uit Seans vier aanwijzingen. Als je strategisch kiest, blijf je leven in het spel en kun je het verborgen bolwerk in Seans fantasiewereld bereiken. Twee pubers zijn er echter van overtuigd dat Seans verbeelding geen fantasie maar werkelijkheid is en trekken eropuit. Ze weten niet dat Sean door zijn misvorming de echte wereld nooit heeft gezien. Pas als ze zijn vier aanwijzingen negeren en een vijfde aanwijzing aan Sean sturen, beseft hij waar ze mee bezig zijn.

zoeken in:
avatar van liv2
Literair debuut van de zanger van The Mountain Goats.

avatar van Gizzmann
Beschrijving klinkt geweldig interessant

avatar van Donkerwoud
Ugh. Ik kan bijna niet naar die cover kijken. Inhoud spreekt wel aan.

4,5
Auteur John Darnielle deed in zijn tienerjaren een zelfmoordpoging. Tegenwoordig praat hij er makkelijk over, ook vanaf het podium als hij concerten geeft onder de naam The Mountain Goats. Met die informatie in het achterhoofd is De vijfde aanwijzing een zeer indrukwekkend boek.

Darnielle voert de lezer mee naar de fantasiewereld van de hoofdpersoon Sean. Het zelfbedachte spel dat zich in zijn geest afspeelt is intrigerend, maar dit boek is al met al toch meer een psychologische roman dan een titel voor de genres fantasy, science fiction en het is ook geen thriller. Het isolement, zijn obsessie met verzamelen en het verzet tegen volwassen worden (maar ook zijn filosofische gedachtekronkels) leiden naar de bodem van Seans geest.

Met een dramatische gebeurtenis in het slot van het boek als gevolg. Een vreemd verhaal waar je beslist even in moet zien te komen, maar dat gaandeweg uitgroeit tot een zeer bijzonder, origineel en heftig boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:32 uur

geplaatst: vandaag om 14:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.