menu

The Book of Strange New Things - Michel Faber (2014)

Alternatieve titel: Het Boek van Wonderlijke Nieuwe Dingen

mijn stem
3,70 (25)
25 stemmen

Engels
Psychologisch

512 pagina's
Eerste druk: Hogarth, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Vanaf het moment dat Peter Leigh zijn vrouw Bea achterlaat, begint een zoektocht die hem zwaar op de proef stelt. Ergens ver weg, in een ondoorgrondelijk universum, komt hij wonderlijke zaken tegen… en zichzelf. Het boek van wonderlijke nieuwe dingen is een roman over avontuur, geloof en liefde: datgene wat mensen verbindt, zelfs als ze lichtjaren van elkaar zijn gescheiden

zoeken in:

avatar van Donkerwoud
Geboren in Den Haag. Oh wow, onverwacht.

avatar van liv2
Wat begon als scifi-boek veranderde door de dodelijke ziekte van zijn vrouw in een liefdesdrama. Het werd meteen het laatste boek van Michel Faber.


Michel Faber Plans to Stop Writing Novels - NYTimes.com


En dit vind ik zo erg jammer, maar wie ben ik?, een lezer die erg hield van zijn boeken, dat wel. Maar dit boek wil ik zeker lezen.

avatar van liv2
****

hier de recensie uit de Volkskrant: Beperkt beschikbaar in tijd.

Lukk0
De sleutelfrase in deze roman van Michel Faber moet zijn dat wat in het Oude Testament (Jeremiah 31:3) regelmatig vertaald wordt met "long ago" evengoed "from afar" zou kunnen zijn. Evenals wij een zekere distantie voelen tot onze voorvaderen, en meer nog tot de toekomst, voelt Peter Leigh een afstand (letterlijk en figuurlijk) tot zijn vrouw en de problemen op onze wereld. Bijzonder knap is hoe Michel Faber deze afstand geleidelijk groter laat worden, daarbij de overige aanwezigen op Oasis als maatstaf gebruikend.



avatar van Lalage
5,0
Uit duizenden sollicitanten is dominee Peter Leigh uitgekozen voor een speciale missie naar de planeet Oasis. Lees verder op mijn blog: The book of strange new things – Michel Faber | Lalagè leest - lalageleest.wordpress.com

Ik vind 'The book of strange new things' een geniaal boek, dat me helemaal in z’n greep had. Naast de prachtige beschrijvingen van de Oasans staat de band van Peter en Bea centraal. Door hun brieven te lezen, krijg je een beeld van hoe dit zich ontwikkelt: ze maken ruzie en houden van elkaar. Tot het einde toe blijft het erg spannend. Kortom, ik heb ontzettend genoten van dit boek. Michel Faber heeft een fan erbij!

avatar van david bohm
3,5
Fijn boek waar ik wel in moest komen mede omdat ik weinig tot niets met de hoofdpersoon Peter gemeen heb. Toch heeft het me helemaal gepakt .

De laatste zeg 200 bladzijden in een ruk uitgelezen.
De planeet, de toekomstvisie het wordt allemaal fraai en overtuigend beschreven.
Aanrader.

avatar van james_cameron
3,5
Interessant SF-verhaal, boeiend qua personages maar uiteindelijk wel iets te karig wat de plot betreft. Het tempo ligt ook aan de lage kant. Verwacht geen spectaculair ruimte-avontuur; dit is meer filosofisch van aard, met de nadruk op menselijke (en niet-menselijke) emoties.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:34 uur

geplaatst: vandaag om 14:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.