menu

Het Weer en de Tijd - Joke van Leeuwen (1993)

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Nederlands
Jeugdboek
Humoristisch

95 pagina's
Eerste druk: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, Amsterdam (Nederland)

Geschenk kinderboekenweek 1993. Als Max een kleurwedstrijd wint door de kleurplaat in te kleuren met jam, wint hij twee nachtjes met zijn ouders in een boerderij in Frankrijk. Als ze in de boerderij aankomen krijgen ze een lijst met alle spullen die daar zijn en daar moeten blijven; als ze iets breken of kwijtraken, moeten ze een heleboel geld betalen, dus Max's ouders -Ok en Ties- en Max passen zeer goed op. Het is dus niet zo'n rustige vakantie als ze aanvankelijk hadden gedacht. Zeker als Max 's nachts ontdekt dat er nóg een persoon zich in zíjn prijs bevindt.

zoeken in:
Ted Kerkjes
Het verhaal begint komisch en luchtig, zoals we van Joke van Leeuwen gewent zijn, maar algauw begint het verhaal ietwat te veranderen in een soort van thriller als er nog een persoon in de boerderij blijkt te zijn. Eigenlijk niet helemaal, want het hele verhaal blijft vol zitten met komische dingetjes die Joke van Leeuwen's werk kenmerken. Maar het verhaal wordt tussen alle komische dingetjes (Joke van Leeuwenkenners zullen wel begrijpen wat ik hier precies mee bedoel) wordt het verhaal mysterieuzer en mysterieuzer. Misschien jammer dat er achter het hele mysterie niet echt een ontknoping zit. Aan de ene kant is dat wel komisch. Het deed me ietwat denken aan een thriller geregisseerd door Wim T. Schippers, zonder enige ontknoping. Nou zit er in deze film eigenlijk nog wel een soort van clue, maar geen duidelijke.

Ted Kerkjes
Ted Kerkjes schreef:
Nou zit er in deze film eigenlijk nog wel een soort van clue, maar geen duidelijke.
* dit boek

Gast
geplaatst: vandaag om 19:59 uur

geplaatst: vandaag om 19:59 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.