menu

De Dynamica van Begeerte - Tommy Wieringa (2007)

mijn stem
3,50 (2)
2 stemmen

Nederlands
Ideeƫnliteratuur

87 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Begeerte is een scheppende en vernietigende kracht, een bron van lijden en genot, en strekt zich uit over alle terreinen van het menselijk handelen. In de klassieke religies wordt de begeerte onderdrukt, in de kunst en literatuur wordt zij aangewakkerd. Tussen deze polen ligt het onderzoeksgebied van Tommy Wieringa, die in het voorjaar van 2007 gastschrijver was aan de Technische Universiteit Delft. In de essays die hij tijdens zijn gastschrijverschap schreef, brengt hij begeerte en voortplanting in de natuur in verband met de menselijke seksualiteit en de grote rol van pornografie in de moderne wereld.

zoeken in:
3,0
Leuk boekje voor tussendoor. Wieringa schrijft fris, maar ik heb toch liever zijn romans. In De dynamica van begeerte heeft hij naar mijn gevoel voornamelijk ideeën en opvattingen van anderen verzameld, zonder er zelf veel aan toe te voegen - behalve dan de aangename omlijsting.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:28 uur

geplaatst: vandaag om 15:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.