menu

The Cold Moon - Jeffery Deaver (2006)

Alternatieve titels: De Koude Maan | Lincoln Rhyme #7

mijn stem
3,93 (14)
14 stemmen

Engels
Thriller

416 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Terwijl hoog aan de zwarte hemel de volle maan als enige getuige aanwezig is, doet detective Baker een bizarre ontdekking. In de haven vindt hij naast duidelijke bloedsporen een oude tikkende klok en een gedicht, ondertekend door de klokkenmaker. Van een lijk ontbreekt ieder spoor. Maar wanneer de politie een tweede bijna identieke plaats delict ontdekt – dit keer met lijk – denkt Baker met een seriemoordenaar van doen te hebben. Hij roept de hulp in van de forensische experts Lincoln Rhyme en Amelia Sachs. Terwijl Amelia Sachs geheel in beslag wordt genomen door haar onderzoek naar corrupte collega’s, wordt Rhyme bijgestaan door Kathryn Dance, een succesvolle gedragswetenschapper. Met haar bijzondere verhoortechnieken breekt Kathryn de zaak al snel open. Maar gaat het niet allemaal te snel? Sachs’ gevaarlijke zaak zorgt niet alleen voor grote spanningen in de politiegelederen, maar zet ook haar relatie met Rhyme flink onder druk.

zoeken in:
4,0
Weer een lekker boekje van Deaver. Ik blijf Sachs en Rhyme een fantastisch en nog steeds interresant duo vinden. Ook dit boek is weer in de kenmerkende Deaver stijl geschreven. Hoog tempo, eenvoudig geschreven en natuurlijk weer boordevol plotwendingen. Ik moet zeggen dat als je eenmaal meerdere Deavers hebt gelezen je de wendingen wel eerder ziet aankomen maar toch blijft het leuk. Wel verassend in dit boek is het einde. Ik zeg er verder natuurlijk niks over maar was wel een beetje verast. Kortom goed vermaak en op lekker weglees thriller gebied blijft het toch mijn favoriete schrijver.

4*

Gast
geplaatst: vandaag om 21:46 uur

geplaatst: vandaag om 21:46 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.