menu

Patas Arriba : La Escuela del Mundo al Revés - Eduardo Galeano (1998)

Alternatieve titel: Ondersteboven: De School van de Omgekeerde Wereld

mijn stem
4,00 (1)
1 stem

Spaans
Sociaal / Politiek

311 pagina's
Eerste druk: Siglo Veintiuno, Madrid (Spanje)

Hoe zie je de wereld van vandaag, en vooral Latijns-Amerika, door de verrekijker van de globalisering? Galeano neemt ons mee van de meesterklas in 'De Straffeloosheid van de Macht' naar een seminarie over 'De Heilige Koe', springt dan over naar een les techniek 'Hoe aan nutteloze Vijzen en Moeren weerstaan?' om dan een proclamatie op te stellen over het 'Recht op Roven'. Ondersteboven is het beeld van een wereld van onevenwicht: tussen overvloed en tekort, tussen feest en foltering, tussen macht en machteloosheid. Een gepassioneerde, soms hilarische tentoonstelling van de privileges en aanmatigingen van het 'rijke Westen'... en van de keerzijde van de medaille.

zoeken in:
avatar van gert_r
Bizar toeval: ook eRCee diende deze titel vandaag in als toevoeging. Zijn plotomschrijving:

"Ondersteboven" schetst het beeld van een wereld in onbalans: tussen overvloed en tekort, tussen feest en foltering, tussen macht en machteloosheid. In dit vervolg op 'De aderlating van en continent' hanteert Galeano het wapen van de paradox en de ironie. Economie, onderwijs, cultuur, ethiek - via allerlei invalshoeken wordt commentaar gegeven op de actuele Latijns-Amerikaanse situatie, en op de keerzijde van globalisering.

avatar van mjk87
Lezen jullie toevallig dezelfde krant of bladen waarin allicht de boeken of vertalingen zijn aangeprezen?

avatar van eRCee
Wellicht deze site die ik al bij de auteurspagina van Galeano had geplaatst. Biedt een fraai overzicht in het oeuvre van de Uruguayaan.

avatar van Raspoetin
4,0
Ah die site ben ik ook tegengekomen, maar ik ben op het moment zijn klassieker De aderlating van een continent aan het lezen en het smaakt naar meer. Maar voor de rest compleet toevallig.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:37 uur

geplaatst: vandaag om 01:37 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.