menu

Annihilation - Jeff VanderMeer (2014)

Alternatieve titels: Vernietiging | The Southern Reach Trilogy #1

mijn stem
3,25 (14)
14 stemmen

Engels
Sciencefiction / Griezel

224 pagina's
Eerste druk: Farrar, Straus & Giroux, New York (Verenigde Staten)

Gebied x is al dertig jaar lang afgesloten van het continent. De eerste expeditie die ernaartoe ging, kwam terug met verhalen over een ongerepte wildernis. Geen enkel lid van de tweede expeditie keerde terug. De leden van de derde expeditie moordden elkaar uit. Van de elfde expeditie kwamen de leden terug als schimmen van zichzelf en ze stierven enkele maanden later aan een agressieve vorm van kanker. In ''Vernietiging'', het eerste deel van de Southern Reach-trilogie, reist de lezer mee met de twaalfde expeditie.. De groep bestaat uit vier vrouwen: een antropologe, een landmeter, een psychologe en de verteller van het verhaal, een introverte, zeer intelligente biologe. Hun missie is om het terrein in kaart te brengen. Intussen moeten ze ervoor zorgen niet besmet te raken en het hoofd koel te houden, zeker als ze een mysterieuze topografische afwijking ontdekken. Maar het zijn hun eigen geheimen die uiteindelijk hun lot zullen bepalen.

zoeken in:
avatar van Rius
2,5
Vijf sterren in de VN detective- en thrillergids van dit jaar. Ik zou toch zeggen dat dit boek iets buiten het genre valt. Het schuift er in ieder geval weer een paar plaatsen mee omhoog in mijn te lezen lijst!

2,5
Ik ben geen fantasy-fan, maar dit boek had zo'n goede recensies dat ik het toch een kans wilde geven. Het trok me echter niet aan.

Aan de fantasy-liefhebber: hecht niet teveel belang aan mijn stem.

avatar van Djumbo
2,0
Ik vond het een "raar" boek. Ik zou het niet echt onder "Fantasy" onderbrengen, ook niet onder "Horror", alhoewel het wel iets van beide genres heeft. Soms wilde ik ermee ophouden .... vond het niet goed genoeg. Maar ondanks alles bleef ik doorlezen.
Het verhaal heeft voor mij kop noch staart.... Eigenlijk weet je niet goed wat er van te denken. Ik denk dat ik ben blijven doorlezen, door de sfeer die opgeroepen wordt .... die sfeer ... dat boeide me wel .

avatar van Insignificance
2,0
Ik vond de schrijfstijl een bijna onneembare horde. Te vaak het gevoel alsof ik met een wetenschappelijke analyse van doen had. Erg klinisch. Er zit verdomd weinig leven in, terwijl er zoveel leven is in Area X. En nog apart ook. De natuur lijkt er daar andere wetten op na te houden. Dat doet die Vandermeer dan wel goed. Lekker vreemd allemaal, zonder dat hij zich laat verleiden tot het oplepelen van antwoorden. Ik heb er meer waardering voor dan dat ik er van heb kunnen genieten.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:06 uur

geplaatst: vandaag om 09:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.